daten met de ex van je beste vriendin

Asking for a friend: kun je daten met de ex van je beste vriendin?

Love & Life16 jun , 20:00 doorRomy Nouwen
Stel je voor: je denkt de liefde gevonden te hebben in de ex van je beste vriendin. Kun je daar wat mee of moet je je gevoel negeren? Asking for a friend!

Op zoek naar de liefde

Uiteindelijk willen we bijna allemaal het liefst met een maatje door het leven. Het hoeft dan wel niet voor iedereen altijd hetzelfde maatje te zijn, maar alleen is ook maar zo alleen. Daarom gaan we vaak toch wel op zoek naar iemand om het leven, de leuke en de minder leuke dingen, te delen. Het is dan ook een extra fijn gevoel als je eindelijk iemand gevonden denkt te hebben.

Daten met de ex van je beste vriendin

Maar wat als je eindelijk de liefde van je leven gevonden denkt te hebben en het is er eentje met wie je niet samen mag zijn? Dan kan dan enorm lastig zijn. Het is al niet gemakkelijk om iemand te vinden die bij je past, en als het dan vervolgens de ex van je beste vriendin blijkt te zijn is dit al helemaal lastig.
Wanneer je het gezellig begint te krijgen met de ex van je beste vriendin, bevind je je op glad ijs. Héél glas ijs. Lang niet elke vriendin kan dit waarderen. Daarbij kan het ook nog eens voor lastige situaties zorgen, want als beste vriendinnen heb je regelmatig te maken met elkaars partner. Dat kan wel eens heel awkward worden.

Wel of niet doen? 

Om te beginnen: wij hebben hierop geen antwoord. Wel kunnen we je helpen om met deze lastige situatie om te gaan. Iedere situatie is anders, waardoor er geen eenduidig antwoord te geven valt. Daarom moet je zo snel mogelijk het gesprek aangaan met je vriendin. Zij is, zonder dat ze het wil, middelpunt geworden van de situatie dus ze moet op de hoogte worden gebracht. Door het onderwerp aan te kaarten, kun je erachter komen of ze er wel of niet positief instaat.
Zodra je met je vriendin gepraat hebt, kun je een volgende stap nemen. Staat je vriendin er negatief tegenover? Dan zul je dat moeten accepteren. Je vriendin is je waarschijnlijk meer dierbaar dan een date met een jongen of meisje. Waarschijnlijk is het dan dus gewoon niet meant to be en komt er vanzelf een nieuw leuk persoon op je pad. Het kan ook zijn dat je vriendin er helemaal niet zo negatief tegenover staat. In dat geval kun je de liefde een kans geven door toch te gaan daten. Je hebt immers toestemming van je beste vriendin.
Wel is één ding belangrijk voordat je doorzet: blijf goed communiceren met je date én met je beste vriendin. Bespreek alle 'beren op de weg', zodat jullie niet voor een verrassing kunnen komen te staan. En zet jullie zo snel mogelijk over de awkwardness heen, ook al voelt dat misschien nog een beetje gek.