eerste date

Een lijstje met de beste vragen voor een eerste date

Love & Life18 jun , 19:52 doorRoos Stevens
Een eerste date is altijd maar spannend. Je gebruikt de eerste date om de ander goed te leren kennen. Het is dus belangrijk om je open te stellen en interesse te tonen in de ander. Interesse tonen doe je vooral door vragen te stellen, maar wat zijn nu echt vragen die je het beste kan stellen op je eerste date om misschien je toekomstige nieuwe lover zo goed mogelijk te leren kennen? Die vragen hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Welke vragen moet je stellen op de eerste date?

De eerste date draait natuurlijk allemaal om de ander zo goed mogelijk te leren kennen. En daar moet je wel de juiste vragen voor stellen. Als je antwoord krijgt op de volgende vragen, zal je al snel een goed beeld van je date krijgen.

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Vraag dit eens aan de ander op je eerste date. Op deze manier kan je erachter komen hoe de levensstijl is van de ander. Ook kom je er al snel achter wat de ander belangrijk vindt op een dag.

Heb je als kind ooit gedaan aan sport?

Of iemand sport of ooit aan sport heeft gedaan kan veel zeggen over een persoon. Op deze manier kan je er namelijk achter komen hoe competitief iemand is en hoe goed iemand kan samenwerken.

Welke serie kijk je graag?

Dit is echt een vraag die even de spanning tussen jullie in het begin kan breken. Ook kun je al gelijk een band opbouwen als jullie van dezelfde soort series en films houden.

Hoe was je als kind?

Wanneer je dit vraagt aan je date krijg je gelijk een erg persoonlijk beeld van de ander omdat je jeugd veel over je kan zeggen.

Waar ga je graag heen op vakantie?

Iedere millennial houdt ervan om over reizen te praten. Wanneer je ernaar vraagt bij de ander, heeft die gene de kans om persoonlijke ervaringen te delen! Dit kan voor een vloeiend gesprek zorgen.

Liever een hond of een kat?

Een lekkere controversiële vraag voor een eerste date. Wanneer je een huisdier hebt, kan dit veel zeggen over of die persoon een verantwoordelijk en verzorgend type is. Wist je dat mannen met honden eerder willen settelen?

Wat zou je doen als je al het geld van de wereld had?

Veel mensen kunnen niet alles doen wat ze willen omdat daar het geld niet voor is. Maar hoe leuk is het wel niet om de ander creatief te laten nadenken. Dit kan ook weer zorgen voor een levendiger en opwindender gesprek. No limits!

Hoe breng je je weekenden het liefst door?

Wanneer je serieus met iemand gaat daten is er een grote kans dat jullie je weekenden samen doorbrengen. In dit geval is het wel handig om te weten wat de ander het liefst doet in z'n weekend. Ligt hij het liefst tot 12 uur op bed maar sta jij liever samen om 8 uur 's ochtends in de sportschool? Dan kan dit wel eens een mismatch zijn...

Heb je een vreemd talent?

Om de sfeer wat losser te maken is het leuk om achter gekke dingen te komen van de ander. Zo kun je dus vragen of die ander een vreemd talent heeft waar jullie samen even om kunnen gaan lachen.