date of vriendschappelijk

Is het een date of puur vriendschappelijk? Zo herken je de verschillen

Love & Life13 mrt 2023, 18:45 doorRoos Hooijer
Wanneer je met iemand afspreekt, kan het zijn dat je je van tevoren afvraagt wat erachter zit. Is het een date of blijft jullie band meer vriendschappelijk? Toch is het niet altijd gemakkelijk te herkennen. Wij zetten voor jou de herkenbare verschillen op een rijtje.
date of vriendschappelijk
Bron: Pinterest

Wat houdt ‘date’ in?

De Nederlandse vertaling van date is natuurlijk gewoon ‘afspraak’. Dit kun je op allerlei soorten manieren interpreteren en zegt dus eigenlijk niet zo heel veel. In de liefde heeft een date veel meer betekenis. Een date is in dat geval namelijk een best belangrijke afspraak. Er komen dan vaak verliefde gevoelens en aantrekkingskracht bij kijken. Een liefdesdate kan leiden tot meer dan alleen vriendschap.
Maar wat is dan een date? Tsja, dat kan eigenlijk van alles zijn. We denken vaak aan uiteten of naar de bioscoop, maar in principe kan het ook totaal iets anders zijn. Zo is een wandeling door het bos of een bezoekje aan de kermis ook een date, zolang beide partijen maar de intentie tot meer dan vriendschap hebben.

Date of puur vriendschappelijk?

Twijfel jij met welke intentie iemand naar een date gaat? Dan kun je dit waarschijnlijk herkennen aan meerdere signalen. Een date is een date als jullie beide (beginnende) gevoelens voor elkaar hebben óf beide de intentie hebben om uit te zoeken of er een toekomst in zou zitten. Je voelt zelf waarschijnlijk wel aan of er een spanning is tussen jullie.

Intentie

Allemaal leuk en aardig, dat gissen. Het zou veel gemakkelijker zijn als jullie beide goed communiceren vanaf het begin en uitspreken wat jullie intentie is bij de afspraak die jullie hebben. Het kan anders namelijk zo zijn dat de één meer wil tijdens een date terwijl de ander dacht dat het puur vriendschappelijk zou blijven. Wil je ongemakkelijke situaties dus het liefst voorkomen? Communiceer dan vanaf het begin duidelijk met elkaar om zo misverstanden te voorkomen.