donny roelvink

Donny Roelvink openhartig over onzekerheid na diagnose teelbalkanker

Love & Life09 jul , 20:30 doorRomy Nouwen
In een interview met &C doet Donny Roelvink een boekje open over de tijd na zijn ziekte. Naar eigen zeggen is hij een stuk onzekerder geworden sinds de diagnose. Lees hier zijn hele verhaal.

Diagnose Teelbalkanker

Zo'n twee jaar geleden stond de wereld van Donny Roelvink heel even stil. Hij kreeg slecht nieuws te verwerken, want hij werd gediagnosticeerd met teelbalkanker. Binnen 24 uur zag zijn leven er ineens compleet anders uit. Van kerstbomen optuigen naar de operatietafel én onder de CT-scan voor onderzoeken, schreef hij destijds op zijn Instagram. Nadat duidelijk werd dat er geen uitzaaiingen waren, moest Donny meteen onder het mes.
Gelukkig waren er geen complicaties na de operatie. Doordat er verder geen uitzaaiingen te vinden waren, werd Donny na de operatie gezond verklaart. Wel moet hij regelmatig terug naar het ziekenhuis voor onderzoek, om te kijken of hij nog wel gezond blijft.

Onzekerheid

Die doktersbezoekjes zorgen nu nog steeds voor veel onzekerheid in het leven van Donny Roelvink. Naar eigen zeggen heeft hij een groot gedeelte van zijn leven heel gezond geleefd. Juist daarom begrijpt hij niet dat dit juist hem overkomen is. En dat zorgt vandaag de dag nog steeds voor dezelfde onzekerheid. Je hoort namelijk vaak dat zoiets gewoon weer terug kan komen. Dat is ook in zijn geval een mogelijkheid.
We krijgen allemaal wel eens te maken met een virusje op griepje. Of dat je je gewoon even niet zo fit voelt. Dat zijn de momenten dat Donny begint te stressen over zijn gezondheid, vertelt hij aan &C. "Bij elk hoofdpijntje of hoge hartslag dacht ik: ik heb weer kanker", legt hij daarna uit.

Controles

Ook de controles zijn voor Donny altijd spannende momenten. "Als er een brief op de mat valt met wanneer de eerstvolgende controle is, voel ik me héél toevallig wel altijd ineens niet lekker". Toch probeert Donny wel positief te blijven. Zijn kanker was niet heel agressief, waardoor hij er optimistisch over kan blijven. Dat het steeds langer geleden is, helpt daarbij ook. Hij heeft inmiddels al meerdere goede uitslagen achter de rug, wat zorgt voor meer vertrouwen in zijn eigen lichaam.

Openhartigheid

Dit is overigens niet de eerste keer dat Donny Roelvink openhartig vertelt over de ziekte en wat deze ziekte doet met de stappen die hij maakt in het leven. Op Instagram deelt hij al sinds het begin van zijn ziekte wat de gevolgen zijn voor hem. Ook in interviews is hij altijd open en eerlijk over zijn gevoelens geweest. Zo vertelde hij vorig jaar nog aan tafel bij Renze over zijn vruchtbaarheid na de operatie.