fem fem nieuw 49

Effe nuchter worden: boysober is de nieuwste TikTok-trend van het moment

Love & Life29 jun , 13:00 doorAurora Ferrari
Ben je mannen ook zo zat? Het daten, hun gedrag en alles wat daarbij komt kijken? Dan is de kans groot dat je onbewust meedoet aan de boysober-trend. Vrouwen zijn mannen spuugzat en starten daarom een nieuwe trend: laten we even ontnuchteren van die jongens. En soms, snappen we het wel...

Boysober worden: vrouwen doen massaal mee met deze TikTok-trend

Begrijp me niet verkeerd: het is niet dat mannen zó verschrikkelijk zijn. Ze kunnen wel... leuk zijn. Maar met ze daten? En iedere keer niet tot het punt komen dat je écht een leuke jongen tegen het lijf loopt? Frustrerend! Exclusiviteit bestaat niet meer, mannen (maar ook vrouwen hoor) zijn nog onduidelijker geworden dan eerst en alles lijkt zo ingewikkeld te gaan. Duizenden vrouwen uploaden nu daarom video's waarin ze beschrijven waarom ze nuchter zijn geworden van mannen – en waarin ze de voordelen ervan prijzen.
En nogmaals, lang niet alle mannen zijn zo ingewikkeld en complex. Maar de mannen waarmee de meeste vrouwen willen daten, blijkbaar wel. Dus vrouwen hebben besloten om nuchter te worden van mannen: niet voor altijd, maar heel effe.

De voordelen om even nuchter te worden

Afkicken? Ja hoor. Nuchter worden van mannen heeft een heleboel voordelen. Zo vertelt een vrouw op TikTok dat ze dit een jaar lang heeft weten vol te houden en vertelt in de video dat ze nooit zo veel rust heeft ervaren. Ze had ineens veel tijd voor zichzelf en ze kon doen wat zij daadwerkelijk leuk vond, zonder dat ze met iemand rekening moest houden. Maar nadat ze een jaar weer ging daten, merkte ze hoe ze in een mum van tijd weer geobsedeerd was met het gedrag van jongens. Ze wachtte iedere keer op dat ene berichtje na de date, ze kreeg buikpijn en vond aandacht van mannen weer intens leuk. En daar schrok ze van. Waarom zijn we zo veel bezig met mannen, terwijl we genoeg aan onszelf hebben?
Ben je het ook helemaal zat en wil je deze boysober-trend uitproberen? Goof for you! Tijd voor jezelf nemen is belangrijk en als daarbij het afkicken van mannen komt kijken, dan moet je dat vooral doen. Maar wat zijn hier de regels van? Geen nood: wij zetten ze voor je op een rijtje.

De regels

  1. Je mag geen datingapps gebruiken en hebben;
  2. Je mag niet op date;
  3. Je mag niet terug naar je ex (en ook niet met hem in contact komen);
  4. Je mag geen situationship starten of hebben;
  5. Geen knuffels, kusjes of logeerpartijtjes met een man.