mannen

Hier vallen mannen op (en het heeft niks met uiterlijk te maken)

Love & Life08 jun , 17:00 doorAurora Ferrari
Mannen hebben een heleboel eisen. De meest bekende kennen we al wel: ze moet knap, vrouwelijk, sociaal en blah, blah, blah zijn. Maar waar vallen ze op wat betreft eigenschappen? En normen en waarden? Tuurlijk, de standaard dingen kennen we ook: loyaliteit, eerlijkheid en ambitie. Maar er is zoveel meer dan dat. Hier vallen mannen écht op – en het heeft niks met uiterlijk te maken:

1. Geen drama a.u.b.

Ben je iemand die drama niet uit de weg gaat? Liever niet. Althans, als dat aan de meeste mannen ligt. Mannen houden ervan wanneer een vrouw allesbehalve een dramaqueen is. Volgens hun moet ze chill in het leven staan en niet overal een probleem over maken – wie heeft daar tenslotte tijd voor? Not the boys. Maar we geven ze uiteindelijk niet geheel ongelijk. Drama is kinderachtig, onnodig en niet heel chique.

2. Grof gebekt (?)

Huh? Mannen vallen niet op vrouwen die van drama houden. Maar grof gebekt mogen ze wel zijn? Nou ja, dat gaan we nog eens goed toelichten. Mannen houden ervan wanneer vrouwen hun eigen mening kunnen uiten. Of dat dan per se grof gebekt is, is wat anders. Maar mannen vallen op vrouwen die stevig in hun schoenen staan en niet bang zijn om hun stem te laten horen. Waarom? Het geeft aan dat je zelfverzekerd bent en dat is tenslotte iets waar iedereen op valt. Zelfs vrouwen.

3. Volgens etiquette 

Feministische dames, skip dit en ga door naar de volgende. Mannen vinden het namelijk leuk wanneer vrouwen zich volgens de etiquette gedragen. Geen boeren, geen scheten, rechte rug, geen stem verheffen en niet misdragen. Klinkt allemaal heel erg, maar de mannen bedoelen hiermee alleen in het openbaar. En niet zo streng als dat het klinkt.
Mannen vinden het gewoon aantrekkelijk wanneer een vrouw haar manieren kent. Denk bijvoorbeeld tijdens een diner. Een man vindt het dan leuk wanneer je weet welke lepel bij welk gerecht hoort en dat je niet 'mag' fronsen wanneer het eten je niet bevalt. En nogmaals, neem het als een korreltje zout. Het is niet zo serieus als dat het klinkt.

4. Goede verzorging

Mannen vallen op goede verzorging en hiermee bedoelen ze het volgende: geur en netheid. Ze vallen op vrouwen die een douche niet uit de weg gaan, altijd lekker ruiken en er altijd netjes uitzien (behalve thuis natuurlijk). Ook hier zullen niet alle vrouwen mee eens zijn, maar laten we eerlijk zijn... we houden toch allemaal van netheid en een lekkere geur? En uiteindelijk moet je doen wat je zelf wil, maar ongelijk geven we deze mannen écht niet.

5. Vertrouwen 

Tot slot – en ook wel de belangrijkste: vertrouwen. Mannen willen het gevoel krijgen dat ze hun vrouwtje kunnen vertrouwen. In alle opzichten. Maar ze vallen ook op een vrouw die in het algemeen een gevoel van vertrouwen afgeeft. Dus ook naar je vrienden en familie, maar ook onbekenden. Dit zijn meestal nette dames, met een zachtaardig karakter en een goed hart. En dat heb jij allemaal <3.