sex and the city

Wil je zien: deze iconische(!) fashionserie is binnenkort te zien op Netflix

Love & Life28 mrt , 20:00 doorPleuntje Janssen
Ja, je ziet het goed: Samantha, Carrie, Charlotte en Miranda zijn bijna te streamen. Fan van fashion, romantiek, vrouwenpraat en vooral héél véél mannen? Schrap dan alles uit je agenda want vanaf volgende week(!) is de serie al te zien op Netflix.
sex and the city
Bron: Sex and the City

I couldn't help but wonder...

De iconische serie is vanaf 1 april te zien op Netflix. En nee, dit is geen grap. Carrie Bradshaw, Charlotte York, Miranda Hobbs en Samantha Jones wonen in New York en hebben een heerlijk jetset leven: brunchen, lunchen, cosmopolitan's drinken en vooral úren over mannen kletsen. Carrie Bradshaw wordt gespeeld door Sarah Jessica Parker en vertolkt de hoofdrol. De serie verscheen voor het eerst op HBO in 1998, en als snel was iedereen verslaafd. Wij in ieder geval wel. Darren Star is de het grote brein achter de serie - en ook de maker Emily in Paris.

Roddelen, drinken en flaneren in de meest prachtige outfits

De serie gaat over de belevenissen van vier vriendinnen: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbs (Cynthia Nixon) en Samantha Jones (Kim Cattrall). De vrouwen wonen in hartje New York en er is dus altijd wel iets te beleven. Carrie, de hoofdrolspeelster, schrijft over alles wat met liefde te maken heeft. Maar dat is natuurlijk niet alles.
Terwijl Carrie schrijft over relaties, is ze zelf ook op zoek naar ware liefde . Charlotte, Miranda en Samantha trouwens ook. Er wordt wat op los gedatet, en dat wordt dan dus allemaal opgeschreven. Het is een hobbelige route vol mannen, slechte ervaringen, hoop en sterke verhalen. Spoiler alert: uiteindelijk weten de vier het allemaal voor elkaar te krijgen. Een ding is zeker: op 1 april zitten wij voor de buis.

Iconisch

In de kern gaat de serie dus over liefde en vriendschap. Ik hoor je denken, hoe kan het dat het ook één van de meest iconische fashion series ooit is? De opvallende kledingkeuzes in de serie hebben enorm veel invloed gehad op menig modeliefhebber. Eigenlijk alle dure en bekende merken komen in de serie voorbij: van Fendi en Prada tot Christian Louboutin en Manolo Blahnik. Grote kans dus dat je na het kijken van een paar afleveringen, zin hebt om te gaan winkelen.

Girlpower

Ook fijn aan de serie: hij was z'n tijd ver vooruit. Er komen heel veel goede feministische levenslessen voorbij. Wees trots op je carrière, koester je vriendschappen, uiterlijk is niet alles, wat andere mensen van je denken is niet belangrijk, soms is het niet erg om jezelf op de eerste plek te zetten, alles gebeurt met een reden en er is niks mis met single zijn. Echt een aanrader dus.