italiaanse man

Italiaanse charme: dít zijn de 5 galante gebaren die iedere Italiaanse man maakt

Love & Life17 jun , 11:06 doorRedactie
Ah bella Italia. Het land wat alles heeft. Pasta, pizza, wijn, zon, en.... mannen. Het zijn er ontzettend veel en ze zijn allemaal even knap. Het zijn misschien wel de grootste charmeurs ter wereld. En van emancipatie hebben ze nog niet gehoord. Galant of een beetje irritant?

1. Laat die portemonnee maar thuis

Als er een Italiaanse man is die een oogje op je heeft, wordt het een goedkope avond. Rode wijn in overvloed, en hij betaalt. Of je dat nu wilde, of niet. Ontzettend lief en galant. Maar je zit er misschien niet altijd op te wachten, zo'n man die met z'n pinpas zwaait.

2. Je vriendinnen moeten wél betalen

Om maar even duidelijk te maken dat hij jou ziet zitten - en dus niet je vriendinnen - betaalt hij wel alleen jouw rekening. De meiden moeten toch echt zelf hun pinpas trekken. Rondjes geven, daar doen de Italiaanse mannen niet aan. Blijft er dus wel meer budget over voor jou... Charmant? Of toch een beetje krenterig?

3. Na u

In het verkeer, op een kantoor of in een koffietentje: jij mag voor. Ze houden de deur namelijk altijd voor je open, wachten op je als er een wegversperring is of geven je een bemoedigend knikje als het voetpad smaller wordt. Wel fijn is dat je zo ongemakkelijke situaties voorkomt. Dat je beide de ander voor wil laten, of allebei tegelijk gaat lopen. En galant is het zeker.

4. Met lege handen over straat

Loop je met zware tassen, sleep je met een groot voorwerp of moet er iets verplaatst worden? De Italiaanse man schiet te hulp. Ze zullen een vrouw namelijk nooit zwaar werk laten verrichten en zullen altijd helpen. Soms fijn, maar we kunnen zelf natuurlijk ook wel even wat sjouwen. Toch?

5. Deuren zijn er om geopend te worden

Als je in Italië bent of er een Italiaanse man is die een oogje op je heeft, hoef je in ieder geval nooit meer een deur open te houden. Brand je handen er maar niet meer aan, anders wordt het alleen maar ongemakkelijk. Lief lachen en bedanken. Eigenlijk wel lekker, hoef je niet meer aan al die onhygiënische deurklinken te zitten.