Kelly Heruer, bekend door haar deelname aan Echte Meisjes in de Jungle , heeft onlangs één van de meest pijnlijke ervaringen ondergaan die een vrouw kan doormaken: een miskraam. In een openhartig interview met Kek Mama vertelt Kelly over de impact van deze gebeurtenis en benadrukt ze het belang van het doorbreken van het taboe dat heerst rond miskramen.
"Mensen oordelen zo snel, zeker als je nog niet zo lang zwanger was", merkt Kelly Heruer op. Ze legt uit dat er een diepgewortelde schaamte heerst rond miskramen, hoewel dit helemaal niet zou moeten. Kelly had aanvankelijk aarzelingen voordat ze haar verhaal deelde op Instagram. Ze vroeg zich af waarom ze het zou delen: "Mensen oordelen zo snel, zeker als je nog niet zo lang zwanger was. Het lijkt wel alsof je dan nog niet verdrietig mag zijn."
Het doorbreken van het taboe rond miskramen is cruciaal om vrouwen te steunen. Miskramen zijn ongelofelijk veelvoorkomend, en toch blijven velen erover zwijgen. Enne, dit draagt alleen maar bij aan de gevoelens van isolatie en schaamte die vrouwen zoals Kelly ervaren. Door haar eigen verhaal te delen, neemt Kelly een belangrijke stap om deze stilte te doorbreken. Ze moedigt andere aan hetzelfde te doen.
Kelly beleefde haar miskraam toen ze zes weken zwanger was. Ze beseft dat het mogelijk was dat het kindje niet gezond was, en dat moeilijke beslissingen haar wellicht bespaard zijn gebleven. Tegelijkertijd wijst ze op het intense verlangen naar een kindje en het grote geluk dat ze ervoer bij de gedachte aan de eerste echo. Dit dilemma benadrukt dat miskramen complexe en emotioneel veeleisende ervaringen zijn, waarbij verdriet en hoop vaak in elkaar verweven zijn.
De voormalige reality-tv-ster wijst erop dat veel vrouwen een miskraam zien als een vorm van 'persoonlijk falen'. Ze benadrukt dat talloze vrouwen dit verdriet doormaken, maar er vaak alleen mee worstelen, omdat ze geen ruimte voelen om erover te praten. Kelly vraagt zich af waarom zwangerschapsaankondigingen massaal worden gedeeld, terwijl miskramen, die helaas ook voorkomen, vaak verborgen blijven.
De schaamte rondom miskramen is deels te wijten aan het gebrek aan openheid en begrip in de samenleving. Miskramen zijn geen teken van falen, maar eerder een verdrietig deel van het leven voor veel vrouwen en stellen. Het is van groot belang dat we als samenleving en individuen deze gevoelige kwestie omarmen en bespreken, zodat degenen die dit verdriet doormaken zich gesteund en begrepen voelen.
Kelly ervaart momenteel ups en downs in haar emoties. Er zijn momenten waarop ze diepbedroefd is. En op andere momenten is ze juist in staat om nuchter over haar miskraam te praten. We wensen haar en Jethro dan ook alle sterkte toe en kijken vol bewondering naar Kelly en haar openheid.