ontwerp zonder titel 72

Science says: kleding stelen van je partner vermindert stress

Love & Life01 okt 2023, 15:48 doorRedactie
Rondlopen in kleding van je partner is heerlijk. Vooral als het van een mannelijke partner komt want dan is de kans groot dat zijn kleding bij jouw oversized is. Als we onderzoek moeten geloven is het ook nog eens goed voor je want het blijkt dat kleding stelen van je partner stress vermindert.
ontwerp zonder titel 72
Bron: @noaarrachart

Het onderzoek

Ja, hier is serieus onderzoek naar gedaan. Op de universiteit van British Columbia onderzochten wetenschappers of er voordelen waren wanneer je kleding van je partner (of scharrel) aantrekt. Blijkbaar waren er heel wat mannen die daar studeerde die best wel wat kleding uit hun kast misten sinds ze relaties kregen. Uiteraard hadden deze mannen gehoopt dat er niks bijzonders zou uitkomen na dit onderzoek maar hebben ze onderzoekers ondervonden dat het "stelen" van kleding van je partner je stress niveaus vermindert.
Niet alleen het dragen van de kleding maar ook het ruiken eraan goed zijn voor je gezondheid. Door zijn geur vermindert het de cortisolwaarde, oftewel je stresshormoon, waardoor je je stressniveau verlaagt.
Merk je dat je momenteel te veel hooi op je vork hebt? Ga vooral dan even spieken in de kledingkast van je partner. Zie het ook als een soort gratis shopsessie maar zorg wel dat je zijn of haar kleding weer terug brengt zodat hun geur niet verdwijnt.