vreemdgaan

Dit is dé leeftijd waarop mannen vaak vreemdgaan

Love & Life31 jan 2023, 20:15 doorSophie Golbach
Vreemdgaan is wat ons betreft een absolute no go, maar toch ontkomen niet alle vrouwen er aan. Er worden veel mensen bedrogen of mensen bedriegen zelfs. Dit in alle stadia van een relatie. Wanneer ze net in een relatie zitten of juist na een langere tijd. Toch is er wel een rode draad in te vinden. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter. Dit is de leeftijd waarop mannen vaak vreemdgaan.

De leeftijd waarop mannen vaak vreemdgaan

Bij vreemdgaan denk je toch heel snel aan een wild avondje stappen. Een dronken zoen is namelijk zo gebeurd. Blijkbaar is dit niet helemaal het geval. Het zijn juist de oudere mannen die de mist in gaan. De leeftijd waarop mannen vaak vreemdgaan ligt namelijk zo rond de 55 jaar. Shocking!
Deze leeftijd komt grotendeels door veel huwelijken die op dat moment stranden. Ook zijn koppels op deze leeftijd vaak lang getrouwd, helemaal klaar met elkaar of even toe aan een avontuurtje. Daarnaast bevinden veel mannen zich op deze leeftijd in een midlifecrisis. Ze zijn toe aan iets nieuws.

Mannen gaan eerder vreemd dan vrouwen

Bij vrouwen ligt de gemiddelde leeftijd op 45 jaar. Geen enkele shade naar de mannen, maar uit onderzoek blijkt dus dat mannen eerder vreemdgaan dan vrouwen. De kans dat mannen vreemdgaan is ook nog eens 7 procent hoger dan bij vrouwen. Dit komt omdat wij dames de voor- en nadelen eerst goed afwegen voordat wij deze keuze daadwerkelijk zouden maken. Mannen denken er dus een stuk minder goed over na en denken al helemaal niet aan de voor- en nadelen van het overspel.
Wij vrouwen denken daar anders over. Wij overwegen alle opties door de voor- en nadelen uitgebreid op een rijtje te zetten. Daarnaast zijn we ook bezig met de consequenties die vreemdgaan heeft. Vrouwen zijn dus minder snel geneigd om het bed in te duiken met iemand anders dan mannen. Uiteraard praten we deze fout nog steeds niet goed!