screenshot 2021 03 25 125512

Iets liefs doen voor een ander? Zó simpel kan het zijn!

Love & Life25 mrt 2021, 16:15 doorKathy
We brengen op dit moment veel tijd in eigen huis door, en dat is natuurlijk voor niemand leuk. We snakken allemaal ontzettend naar een heerlijk zonnetje met een bijpassend wijntje op het terras, een luxe vliegvakantie naar een Caribisch eiland of een groot festival waar je helemaal los kunt gaan met je vrienden. Helaas zien we dit voorlopig nog niet gebeuren..
Wij hebben daarentegen nog het geluk dat we naar dit alles kunnen uitkijken, want er zijn ook een hele hoop mensen, die vanuit het ziekenhuisbed, hier alleen maar over kunnen fantaseren. Gelukkig kunnen wij deze droom voor een hoop mensen werkelijkheid laten worden. Hoe dat kan? Lees snel verder!
screenshot 2021 03 22 110838
@pexels.com

Bloed doneren

Ben je al donateur van de bloedbank? Dikke duim voor jou! Ben je dit nog niet? Dan vertellen wij je nu graag waarom je dit wel zou moeten worden. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: veel (zieke) mensen in Nederland hebben dringend een bloeddonatie nodig om in leven te blijven. De laatste jaren is er al een positieve stijging te zien in het aantal mensen wat bloed doneert, maar we zijn er helaas nog lang niet.
De not-for-profit organisatie Sanquin zorgt voor de gehele bloedvoorziening. Je kunt je hier heel eenvoudig aanmelden en daarnaast word je uitvoerig getest of je wel een goede match bent. Deze test is tevens een goede gezondheidscheck voor jezelf, want het geeft immers een duidelijk antwoord op jouw gezondheidsstatus.

Hoe werkt het?

Maar hoe werkt dat dan? Bloed doneren? Je bloed bestaat namelijk uit verschillende componenten en je kunt zelf kiezen of je bloed, plasma of bloedplaatjes wilt geven. Elke donatiesoort wordt gebruikt voor verschillende medische behandelingen. Je bloedgroep en levensstijl bepalen met welke donatiesoort je het meeste kunt betekenen voor de patiënten. Voordat je bloed kunt geven, kom je eerst bij de donorarts voor een keuring. Als je die keuring netjes doorstaat, ontvang je vanzelf een oproep om bloed te geven.
Wil jij meer weten over bloeddonaties? Vul dan deze quiz in. De vragen en antwoorden kunnen je helpen om een duidelijker beeld te krijgen over bloeddonaties in Nederland. Daarnaast kun je ook altijd zelf contact opnemen met Sanquin als je eventuele vragen en/of opmerkingen hebt.

Spread the word

Het is belangrijk dat dit onderwerp bij een nog grotere groep onder de aandacht wordt gebracht, want het is zó belangrijk dat we er voor elkaar zijn en elkaar willen helpen. Deel deze boodschap vooral met je vrienden, familie, collega's, netwerk en meld je gezamenlijk aan! Want alleen als we met elkaar samenwerken kunnen we bouwen aan een mooie toekomst voor iedereen. Doe iets voor een ander én we weten zeker dat jij ook een mooi gebaar kunt terug verwachten. Something like good karma?
Denk jij nu bij jezelf: ' Let's do this, waar moet ik mij aanmelden?' Dat kan via de website van Sanquin!
Want uiteindelijk gunnen we het iedereen om binnenkort weer te kunnen genieten van elkaar, het mooie weer en wat de wereld ons te bieden heeft, toch!?