open huwelijk

Lize (33): "Ik heb al een open huwelijk sinds ik 'ja' zei voor het altaar"

Love & Life30 jun , 20:00 doorRomy Nouwen
De 33-jarige Lize is getrouwd met Bart, maar geeft haar huwelijk een iets andere vorm dan heel veel anderen. Ze hebben namelijk een open huwelijk. Dol op elkaar, maar toch ook met anderen de slaapkamer in. Ze vertelt hier haar verhaal.

Van vrienden naar relatie

Zo'n acht jaar geleden ontmoette Lize haar man, Bart. Het begon toen als vriendschappelijk, en dat bleef het voor een lange tijd. Ze was op dat moment nog in een lange relatie met een andere man, die haar zelfs al ten huwelijk had gevraagd. Bart was op dat moment nog een echte wereldreiziger, die genoot van zijn single leventje. Meer dan vrienden zat er dus op dat moment niet in.
Lize werd dus al op haar 22e ten huwelijk gevraagd en zei toen volmondig 'ja'. Ze had het idee dat ze samen was met de liefde van haar leven en trouwde een jaar later met hem. Toch begon ze eenmaal in haar huwelijk te twijfelen aan hun relatie. Uiteindelijk leidde dat tot een scheiding, want Lize kwam erachter dat ze toch iets anders zocht in een relatie.

Friends with benefits

Nadat ze gescheiden was, ontstond er een heftige periode voor Lize. Een periode waarin ze haar draai moest vinden in alleen zijn én moest uitvinden wat ze eigenlijk wilde in het leven. Dat was het moment dat ze contact met Bart begon te krijgen. Uiteindelijk dook ze zelfs regelmatig met Bart in bed, en vonden ze elkaar tussen de lakens. Ook kon ze haar hart luchten bij hem. Ze kon hem vertellen over haar stukgelopen huwelijk en haar nieuwe struggles in de liefde. Dat deed haar goed.
Dat was niet alles waar ze blij van werd. Ook Bart begon meer te vertellen over alle reizen die hij de afgelopen jaren had gemaakt. Daarbij ook alle ins en outs over zijn slaapkameravonturen. Lize genoot ervan om ook die verhalen te horen.

Open huwelijk

Nadat de twee een jaar lang op deze manier doorgingen, wist Lize ineens hoe ze haar toekomst voor zich ziet. Het liefst wil ze een open relatie met Bart voor de rest van haar leven. Ze besloot het niet meteen op tafel te gooien, maar nog even af te wachten. Uiteindelijk is ze het gesprek aangegaan met hem. Bart had nog nooit nagedacht over polygamie, maar begon er langzaam wel de voordelen van in te zien. Uiteindelijk stemde ook hij in met deze vorm van liefde.
Het koppel is nu inmiddels al vijf jaar lang dolgelukkig met deze vorm van liefde. Ze duiken al vijf jaar lang met elkaar tussen de lakens en genieten daar onwijs van. Toch doen ze het ook beide wel eens met iemand anders. Toch zijn ze enkel verliefd op elkaar en hebben ze sinds twee maanden ook een ring om hun vinger. De twee zitten dus in een happy open huwelijk.