ali b

Na 3 dagen in de rechtzaal is dít is de strafeis tegen Ali B

Love & Life14 jun , 11:36 doorMaud Maarssen
Na twee jaar wachten en maar liefst drie dagen in de rechtzaal is er dan eindelijk een strafeis gekomen. Ali B werd verdacht van het betasten en zoenen van verschillende vrouwen die dit niet wilde. Nu is er dus een strafeis opgelegd, en daar is Ali B - die pleitte onschuldig te zijn - niet blij mee.

De strafeis van Ali B

De afgelopen drie dagen stond Ali B voor de rechtbank in Haarlem vanwege beschuldigingen van vier zedenfeiten. Meerdere vrouwen beschuldigen de artiest van ongevraagd zoenen en betasten. Ondanks hun verzoeken om te stoppen. Ali B erkent een 'flirt' te zijn, maar ontkent ooit iets tegen iemands wil te hebben gedaan. Uit de zeven onderzochte zaken zijn er zojuist drie ten laste gelegd, terwijl de overige vier niet konden worden bewezen of als niet strafbaar zijn verklaard.
Na twee dagen in de rechtzaal meldde zich gisteren nog een nieuwe getuige. Dit zorgde ervoor dat de zaak wat langer duurde dan gepland. Maar, na drie dagen is de zaak geëindigd met een strafeis. 2,5 na de eerste beschuldigingen weten we nu eindelijk welke straf Ali B boven het hoofd hangt.
Het Openbaar Ministerie eist namelijk een gevangenisstraf van drie jaar tegen Ali B voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen in 2014 en 2018.

Het begon met een aflevering van 'BOOS'

De beschuldigingen begonnen toen het YouTube programma 'BOOS' twee jaar geleden een aflevering maakte over alles wat er achter de schermen van het programma 'The Voice of Holland' gebeurde. Hierin werden stevige beschuldigingen geuit richting de makers van het programma. Maar naast makers werden er dus ook verschillende coaches en medewerkers werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Verschillende vermeende slachtoffers deden geanonimiseerd hun verhaal.
Nu, twee jaar later, verscheen Ali B opnieuw in de rechtszaal waar hij werd verhoord en zijn straf werd bepaald. Hoewel hij volhield onschuldig te zijn, achtte het Openbaar Ministerie hem schuldig aan de beschuldigingen.