single tijdens valentijnsdag

Waarom het niet erg is om single te zijn tijdens Valentijnsdag

Love & Life10 feb 2023, 17:00 doorChristel van den Berg
We zijn al een eindje in januari, wat betekent dat Valentijnsdag weer voor de deur staat. En als je nu nog Bridget Jones's-level single bent is de kans klein dat je 14 februari je soulmate hebt gevonden. Geen zorgen! Het is namelijk helemaal niet erg om deze dag single te zijn.
single tijdens valentijnsdag
Pretty Woman

Single zijn tijdens Valentijnsdag

Als je single bent is er een grote kans dat jij Valentijnsdag niet de leukste dag van het jaar vindt. Plotseling zie je overal verliefde stelletjes en je voelt je super eenzaam. Toch gaan we je vertellen dat het helemaal niet erg is om vrijgezel te zijn tijdens Valentijnsdag. En wel hierom.

Je bespaart geld

Jij hoeft op 14 februari niet aan je significant other te laten zien hoeveel je van hem houdt door een overpriced cadeau te kopen. Zo bespaar je de nodige centen die je lekker aan jezelf kunt besteden. Waarom koop je geen cadeau voor jezelf? Self love baby!

Me-time

Je bent alleen dus je hoeft helemaal met niemand rekening te houden. Heer-lijk! Doe lekker waar jij zin in hebt. Ga in bad met liters lavendelolie, steek de kaarsjes aan en schenk een glas wijn in. Je hoeft niet de ander te plezieren, dus richt je lekker op jezelf.

Geen ruzie tijdens Valentijnsdag

Ondanks dat alles van de buitenkant altijd rozengeur en maneschijn lijkt te zijn, zijn er genoeg stellen die ruzie hebben op Valentijnsdag. Hier heb jij gelukkig geen last van.

Je weet wie écht belangrijk is

Valentijnsdag draait om de mensen van wie we houden, and that's you! Je weet dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, en dat niemand anders dit jou kan geven. Zelfs niet een partner. Jij bent álles wat je zelf nodig hebt.

Offline gaan zonder schuldgevoel

Waarschijnlijk zijn je besties tijdens Valentijnsdag druk met hun vriend, dus dit is dé tijd om lekker offline te gaan. Niemand zal je toch nodig hebben!

Je hoeft niet geforceerd uit eten te gaan

Waarom gaan alle stellen opeens uit eten op Valentijnsdag? Stiekem is het super ongemakkelijk om met alleen maar verliefde stellen in een ruimte te zitten.

Je kunt doen wat JIJ wilt

Als je een partner hebt dan moet je natuurlijk compromissen sluiten. Hier heb jij geen last van! Als je vrijgezel bent op 14 februari is er niemand die gaat zeuren dat je voor de 10e keer Mean Girls wilt kijken en ijs wilt eten als avondeten.