fem fem nieuw

Onderzoek onthult: zoveel geld mag een vrijgezellenfeest kosten

Love & Life29 jun , 15:30 doorAurora Ferrari
Voor veel dertigers klinkt het bekend: je zit al wekenlang in een geheime groepsapp om het vrijgezellenfeest van een vriend of vriendin te plannen. Er worden talloze ideeën gepresenteerd en als iedereen het eindelijk eens is, volgt de onvermijdelijke vraag: wat gaat dit kosten?

Zoveel mag een vrijgezellenfeest kosten volgens onderzoek

Ben je rond de dertig? Dan is de kans groot dat je talloze vrijgezellenfeesten op de planning hebt staan. Iedereen besluit ineens te trouwen en jij gaat dat met hun vieren door een vrijgezellenfeest te organiseren. Leuk, maar dat mag dan wel wat kosten. Al helemaal als je er een paar achter elkaar hebt. Want hoeveel mag een vrijgezellenfeest eigenlijk kosten? Vet verschilt natuurlijk per feest en per persoon, maar wetenschappers hebben hier onderzoek over gedaan en zijn tot een conclusie gekomen.
Uit onderzoek van de webshop 'Made for Moments' blijkt namelijk dat voor een kleine meerderheid van 50,6% een te hoog prijskaartje reden is om niet mee te doen aan het vrijgezellenfeest. En we geven ze geen ongelijk: bruiloften brengen al genoeg kosten met zich mee. Denk hierbij aan een mooi cadeau, een passende outfit en eventueel een hotelovernachting (mocht je zin hebben om te drinken). Maar ondanks de zorgen over de kosten, besluit bijna de helft van de ondervraagden (49,4%) toch deel te nemen aan het vrijgezellenfeest, ongeacht de prijs. Voor degenen die wel afhaken vanwege de kosten, hanteren ze een grens van €250. Bij bedragen daarboven zegt 28,8% definitief af. Als de kosten tussen de €100 en €250 liggen, haakt 67,1% af. Blijven de kosten echter onder de €100 dan zegt slechts 4,1% af, aldus 'Made for Moments'.

Duur vrijgezellenfeest = goedkoper cadeau

En wat blijkt? De kosten van het vrijgezellenfeest blijkt voor de meeste mensen geen invloed te hebben op het bedrag dat ze uitgeven aan het huwelijkscadeau. Slechts 15,2% geeft namelijk toe dat ze een goedkoper cadeau kopen als het vrijgezellenfeest te duur was. De overige 63,8% laat zich daar niet door beïnvloeden en geven hetzelfde bedrag uit aan het cadeau.
Ga je binnenkort een vrijgezellenfeest organiseren? Tip van flip: probeer rekening te houden met de financiële grenzen van de deelnemers. Houd in je achterhoofd dat niet iedereen zo veel geld op de bank heeft staan, dat ze het kwijt kunnen of willen uitgeven. Dat jij je zoveel geld uit zou geven voor je vriend of vriendin, is niet vanzelfsprekend dat iemand anders het zou doen. Want hoewel een groot deel van de mensen bereid is om een flink bedrag neer te leggen voor een onvergetelijke dag/nacht, is het belangrijk om te realiseren dat er toch een deel is die dat niet kan of wil doen. Door de kosten dus onder de 100,00 euro te houden, zorg je ervoor dat vrijwel iedereen kan deelnemen, zonder dat dit invloed heeft op het bedrag dat wordt gegeven aan het huwelijkscadeau.