mannen beroepen vreemdgaan

Oppassen: mannen met déze beroepen maken het vaakst een slippertje

Love & Life28 jun , 10:00 doorMaud Maarssen
Helaas gebeurt het maar al te vaak: mensen in een monogame relatie die toch stiekem een keertje buiten de deur eten. Even de spanning ergens anders opzoeken. Volgens onderzoek doen sommige mannen dit alleen vaker, dan anderen. En dat heeft blijkbaar alles te maken met het beroep.

1. Zakenmannen

Het lijkt erop dat mannen in de zakenwereld het hoogste risico lopen om vreemd te gaan. Waarom? Ze maken ontzettend lange werkdagen, zijn vaak - en lang - weg op zakelijke reizen naar het buitenland en de hoge werkdruk kan leiden tot verleidingen buiten de deur. Ook doet iedereen in deze wereld altijd ontzettend z'n best er goed uit te zien, en tegen jurkjes en hoge hakken vinden ze het toch moeilijker 'nee' zeggen.

2. IT-professionals

Hoewel het stereotiepe beeld van de IT'er anders doet vermoeden, blijkt dat ook mannen in de techwereld regelmatig een scheve schaats rijden - ja, echt waar. De vaak flexibele werktijden en de jonge, dynamische werkomgevingen spelen hierin een grote rol. De IT-afdelingen zijn allang niet meer oud, suf en saai.

3. Medische beroepen

Artsen, chirurgen en verpleegkundigen bevinden zich ook hoog op de lijst. De intense werkdruk en emotionele banden die op de werkvloer ontstaan, kunnen leiden tot meer affaires. En natuurlijk de nachtelijke shifts...

4. Advocaten

Advocaten staan erom bekend lange werkdagen te maken en de dagen zijn dan ook nog eens ontzettend stressvol. Het blijk dat dit ook hun trouw in de weg kan staan.
Het is belangrijk om te onthouden dat dit soort statistieken niet betekenen dat élke man in deze beroepen vreemdgaat. Gelukkig maar. Vertrouwen en communicatie blijven natuurlijk de aller belangrijkste bouwstenen in een relatie. En, als je je zorgen maakt over je partner, is het altijd goed om samen het gesprek aan te gaan. Ben open en eerlijk en spreek je gevoel uit.