untitled 4

Om deze 4 redenen hebben jij en je partner ruzie over hetzelfde onderwerp

Love & Life28 jan 2023, 20:15 doorAurora Ferrari
Niet altijd op één lijn liggen met je liefje is heel normaal: maar we kunnen ons voorstellen dat wanneer dit elke keer over hetzelfde onderwerp gaat, dat het erg frustrerend kan zijn. Gelukkig ben jij niet de enige, want dit komt vaker voor dan je denkt. Dit zijn dan ook de redenen waarom dit steeds weer voorkomt in je relatie.
untitled 4
Bron: Friends

Ruzie maken met je partner

Ruzie maken met je partner: het is niet leuk, maar het is erg normaal. Beter een verschil in mening, dan dat iemand steeds "ja" en "amen" zegt, toch? Maar wanneer jullie ruzies élke keer wéér om dezelfde onderwerpen gaan, kan dat erg vervelend worden.
Het liefst eindig je dit zo snel mogelijk, maar hiervoor moet je erachter komen wat de reden is van deze herhaalde ruzies. In plaats van honderden euro's uit te geven aan een psycholoog, bestaat het internet waar je het verlossende antwoord kan vinden. Hierbij hebben we vier redenen onder elkaar gezet waarom jij en je lover steeds ruzie hebben over hetzelfde onderwerp.

1. Een niet goed afgehandeld probleem uit het verleden

Een ruzie die meerdere keren terugkomt, is vaak iets uit het verleden waar jullie samen door moesten komen. Eén van jullie is ontrouw geweest of er is een grote leugen geweest in jullie relatie.
Misschien hebben jullie erover gepraat, maar zijn jullie niet tot een conclusie gekomen. Of misschien wel, maar twijfelt één van jullie over die beslissing.

2. Eén van jullie is niet eerlijk over gevoelens

Wanneer jullie vaker ruzie hebben over hetzelfde onderwerp, kan het zijn dan één van jullie (of beide) niet eerlijk is over zijn of haar gevoelens. Het is tijd om je angsten en problemen uit te spreken naar je partner toe. De kans is namelijk groter dat het probleem sneller en soepeler wordt opgelost.
Op deze manier los je dus de ruzie niet alleen op, maar bouw je ook vertrouwen op in de relatie én in elkaar. Maar wanneer je dat niet doet, kan dit leiden tot heftige ruzies die alleen maar verdere problemen kunnen veroorzaken.

3. Jullie luisteren niet naar elkaar

Ook een veelvoorkomende reden waarom jullie steeds over hetzelfde onderwerp ruzie maken, is omdat jullie niet naar elkaar luisteren. Jullie hebben het zo druk met het argumenteren van ieder zijn mening en perspectief van de situatie, dat jullie niet écht naar elkaar luisteren. Let daar dus op!

4. Jullie kunnen elkaar niet vergeven

Vergeving: het is lastig, al helemaal wanneer bedrog en wantrouwen in de relatie is geweest. Als jij beslist je partner te vergeven, moet je dan ook je best doen om je niet door die situatie te laten achtervolgen en je beslissingen te laten leiden. Je moet je best doen om het vertrouwen te herstellen, ook al ben jij niet degene die het heeft geschonden.
Het is een moeilijk iets, maar jij hebt besloten om je lover te vergeven. Je kan je partner niet voor altijd achtervolgen met hetgeen wat hij/zij heeft geflikt. Iemand vergeven betekent namelijk niet dat je die ene gebeurtenis bij elke ruzie kan gebruiken als "ja, maar jij hebt dit gedaan". Zo werkt het niet. Als je merkt dat je iets echt niet los kunt laten, zelfs als je dacht dat je dat wel zou kunnen, bedenk dan voor jezelf of je hier mee kan leven. Heb je gewoon meer tijd nodig of blijf je hier voor altijd last van hebben?