relatie gestrand fotos niet verwijderen

Relatie gestrand? Verwijder niet meteen alle foto's van jou en je ex om déze reden

Love & Life16 jun , 13:00 doorRomy Nouwen
Is jouw relatie onlangs gestrand? Dan staan de foto's van jou en je ex-partner misschien wel al in de prullenbak? Laatste kans om ze eruit te halen, voordat ze definitief verdwijnen. Doe het maar wel! Wij vertellen je waarom.

Relatie beëindigen

Je gaat een relatie aan met het idee dat je er wat van wil maken. Daarmee bedoelen we dan natuurlijk dat je meteen de rest van je leven samenblijft met deze persoon, het huisje boompje beestje concept naleeft en voor altijd gelukkig bent samen. Dat lukt veel mensen zeker, maar ook veel mensen gewoon niet. En daar is helemaal niets mis mee.
Soms gebeuren er gewoon dingen waardoor je een stuk minder prettig in je relatie zit. Bijvoorbeeld doordat je over fundamentele dingen heel anders denkt of doordat je in een sleur beland door de rush van het dagelijks leven. Je verliest elkaar wat meer uit het oog en uiteindelijk moeten jullie beide toegeven: het zal beter zijn zonder elkaar. Hoe pijnlijk en moeilijk ook.

Dit is waarom je je foto's niet allemaal moet verwijderen

Als je net uit zo'n relatie bent, ga je natuurlijk een verwerkingsproces in. Je bent toch gewend veel tijd samen door te brengen met je ex, dus het is even wennen dat jullie dat niet meer zullen doen. Veel experts zeggen daarom altijd meteen dat het het beste is om afscheid te nemen van alles uit je relatie. Grote kans dat je daarom ook meteen je telefoon opduikt om alle foto's te verwijderen. Je wil natuurlijk voorkomen dat jij nog dagelijks blijft wegzwijmelen bij die foto's en verdrinkt in je tranen van verdriet.
Toch is het beter om niet meteen die foto's te verplaatsen naar de prullenbak. Het is namelijk ontzettend zonde om zo veel herinneringen zonder pardon weg te doen. Daar kan je op latere leeftijd misschien nog wel spijt van krijgen. De tijd die je hebt doorgebracht met je ex-partner mag dan wel voorbij zijn, het is wel onderdeel van jouw leven geweest. En daar mag je best wat bewijsmateriaal van behouden.

Herinneringen zijn belangrijk

Het hebben van deze herinneringen zijn ontzettend belangrijk. En dat je daar dan nog foto's bij hebt die de verhalen kunnen navertellen, is goud waard. Jouw relatie was namelijk veel meer dan alleen een relatie. In de tijd dat je samen was met je ex-partner ben je gegroeid als mens én heb je fijne herinneringen gemaakt. Het zou zonde zijn om die in de prullenbak te gooien. Enne, natuurlijk ga je er niet dagelijks naar kijken, maar zo af en toe is het best wel fijn om even terug te kijken op een mooie tijd.