fem fem nieuw 54

Ruzie met je partner? Met dít woord los je het meteen op (en het is geen sorry)

Love & Life11 jul , 20:00 doorAurora Ferrari
Laten we eerlijk zijn: ruzie maken is nooit leuk. Zelfs met je partner niet. Je wil het daarom ook zo snel mogelijk afkappen, maar je weet vaak niet hoe. Sorry zeggen heeft geen zin. Allereerst meen je het waarschijnlijk niet en ten tweede zou je partner dat ook nooit geloven. Maar wat als we je zouden vertellen dat er maar één woord nodig is om jullie discussie stop te zetten? Ja, echt waar. FEM FEM praat je even bij.

Sorry zeggen? 

Persoonlijk ben ik niet zo'n sorry zegger. Als ik ruzie met mijn vriend heb, dan kan hij negen van de tien keer geen sorry van mij verwachten. Op de één of de andere manier klinkt dat voor mij als opgeven en stel ik mijzelf kwetsbaar op. Zelfs als hij gelijk heeft, vertik ik het om mijn excuses aan te bieden. Maar sinds kort heb ik een nieuw woordje ontdekt die de ruzies wel stopzetten. En geloof mij maar: het is makkelijker dan je denkt.
Stel je voor: je hebt ruzie je met je partner, familie of vrienden. Door de adrenaline en boosheid lijken we bijna geen adem meer te kunnen nemen. We gooien alles eruit en als we niet schreeuwen, dan verheffen we onze stem wel. Ademtekort, je krijgt het warm en je bent boos. Heel boos. Een woordje wat tegenwoordig bij mij helpt, is het roepen van stop. Ja, echt waar. Gewoon het stopwoordje.

Stop

Door stop te zeggen in een ruzie krijgen jullie beiden het besef dat jullie tekeer gaan. En dat dit zo snel mogelijk afgekapt moet worden. Jullie zijn tenslotte één team, geen vijanden. Waarom ruzie maken als je het ook samen kunt oplossen? Of gewoon helemaal niet. Je hoeft het niet altijd overal mee eens te zijn. Jij hebt je eigen mening en je partner net zo. Door stop te roepen tussen een discussie door kunnen jullie weer ademen, maar het allerbelangrijkste is dat jullie een soort wake-up call krijgen. Waar zijn jullie namen in godsnaam mee bezig?
Kortom: probeer eens een keer stop te roepen als je midden in een discussie of ruzie zit. Neem even de tijd om te beseffen wat je aan het doen bent en praat het vervolgens uit. Op een normale toon. Stop roepen betekent namelijk niet letterlijk de ruzie afkappen. Jullie moeten het tenslotte wel uitpraten, ook al zijn jullie het niet met elkaar eens. Dus, stop roepen, allebei even nadenken, en het dan uitpraten. Zonder te schreeuwen en jezelf te verliezen in argumenten.