sperma slikken fem fem

Is het doorslikken van het mannelijk goedje slecht voor je gezondheid?

Love & Life10 mei 2023, 8:00 doorRedactie
Het slikken van het mannelijk goedje: terwijl het voor sommige gezien wordt als iets opwindends, vinden andere mensen het behoorlijk onaantrekkelijk. Of je nou besluit het door te slikken, uit te spugen of er zo ver weg mogelijk van blijft – persoonlijke voorkeuren moeten worden gerespecteerd. Maar toch kan het geen kwaad om het even te hebben over de biologie van het mannelijk goedje, want stel je besluit het toch door te slikken, kan dat dan geen kwaad?
sperma slikken fem fem
De ene vrouw heeft geen enkel probleem om het te doen, de ander vindt het zelfs heel opwindend en dan heb je natuurlijk ook de dames die er helemaal niets mee hebben. Mannen daarentegen, ervaren het vaak als opwindend maar hoe dan ook, de keuze ligt uiteraard aan de vrouw. Besluit je het wel te doen, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de inhoud. Het grootste deel (90%) van mannelijk zaad bestaat namelijk uit water. De andere 10% is een combinatie van nuttige stoffen zoals eiwitten, koolhydraten, fructose en mineralen zoals zink, calcium, kalium en magnesium. Handig ook om te weten: de eiwitten zijn licht verteerbaar dus liggen niet zwaar op de maag.

De voordelen

Dankzij een aantal onderzoeken weten we dat een aantal voordelen zitten aan het slikken van het mannelijk goedje voor je gezondheid.
  1. Stoffen die in mannelijk zaad zitten zouden een anti-depressief effect kunnen hebben.
  2. Vrouwen die het regelmatig doorslikken zouden opgewekter zijn en het bevordert ook hun slaap.
  3. Slikken houdt je jong en kan preventief werken tegen ziektes als Alzheimer.
  4. Vrouwen die slikken zouden minder risico lopen op ziektes tijdens de zwangerschap. Dit heeft te maken met de eiwitten in het zaad, die embryo’s zouden beschermen en vrouwen toleranter tegen ziektes maken.
  5. Het slikken van het mannelijk goedje helpt tegen ochtendmisselijkheid bij vrouwen.

De nadelen

Nadelen qua gezondheid zijn er niet. Het zit 'm meer in de smaak en substantie waar je minder gelukkig van kan worden. De smaak van het goedje is vaak bitter en daardoor nogal een afknapper voor vele vrouwen. Maar, wist je dat er ook methodes waren om zaad op smaak te brengen?
  1. Regelmatig sporten en gezond eten – dit zorgt ervoor dat de sperma milder wordt qua smaak.
  2. Roken, drinken van koffie, (overmatig) alcoholgebruik en ook het eten van broccoli kunnen beter worden vermeden. Zorg juist dat jouw boy veel fruit eet (kiwi's en ananas), dit zorgt ervoor dat het een zoetere smaak krijgt.

Conclusie

Of je nou besluit om het wel of niet te doen is een voorkeur wat moet worden gerespecteerd. Ongezond is het in ieder geval niet (mits beide partijen geen SOA's hebben).