tim hoffman angststoornis

Tim Hofman openhartig over angststoornis: "Angst is het thema van mijn leven"

Love & Life15 jun , 17:00 doorRomy Nouwen
In een interview met het NRC vertelt Tim Hofman openhartig over de angststoornissen die hem jaren lang in zijn greep hebben gehad. Inmiddels ziet hij deze angsten als zoektocht, en schreef hij er zelfs een boek over.

Tim Hofman

Tim Hofman kennen we allemaal als presentator van het YouTube-programma BOOS, waarin hij al jaren lang boze mensen helpt. Mensen kloppen met een oneerlijke kwestie aan, en Tim Hofman lost het samen met zijn team op. Ze gaan langs bij mensen die hun bedrijf niet eerlijk runnen, achterstallige betalingen hebben óf dingen doen die niet door de beugel kunnen. Zo'n drie jaar geleden bracht hij verder in het programma BOOS ook de misstanden bij The Voice Of Holland aan het licht. Een aflevering, waarin hij met slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag sprak en de waarheid boven tafel probeerde te halen. Niet alleen in deze afleveringen maakt Tim Hofman indruk. Ook in de afgelopen seizoenen van Over Mijn Lijk laat Tim Hofman zien dat hij talent heeft om verhalen op de juiste manier te laten vertellen. In de seizoenen loopt hij mee met jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Hij deelt belangrijke momenten met deze mensen en weet altijd de juiste vragen te stellen.

Het boek 'Goede Moed'

Kortom: Tim Hofman is een uitstekende journalist én een goede verhalenverteller. Het verbaast ons dan ook niet dat hij regelmatig een boek uitbrengt. Onlangs was het weer zover: Tim Hofman kwam met zijn nieuwste boek 'Goede Moed'. Daarin staat maar één onderwerp centraal: angst. In alle achttien hoofdstukken vertelt hij wat angst doet (en deed) met hem én met ons allemaal in de maatschappij. Daarnaast gaat hij ook dieper in op hoe je deze angst kan loslaten.

Angststoornis overwinnen

Aan het NRC vertelt Tim Hofman dat hij een allesweter is als het gaat om angst. Angst is volgens hem zelfs het thema in zijn leven. Al op vroege leeftijd kreeg hij te maken met angststoornissen en depressies. Meerdere paniekaanvallen op een dag was voor hem heel normaal. Jaren lang heeft hij zich afgesloten van alles. Hij trok meer naar binnen, probeerde het op te lossen met roken en drinken en praatte er met niemand over. Uiteindelijk vond hij zelf dat dit niet langer door kon gaan, nadat hij maar één ding kon denken: op deze manier hoeft het niet meer. Dankzij praktische oefeningen van een studentenpsycholoog begon hij langzaamaan beter te dealen met zijn angsten. Inmiddels weet hij zijn angsten gemakkelijker een plekje te geven. En als het hem ooit nog overvalt, kan hij er ook beter mee dealen. Hij laat zijn gevoel er dan gewoon even zijn.