vervaldatum relatie fem fem

Onderzoek: vervaldatum van een relatie bekend na eerste keer seks

Love & Life05 apr 2020, 10:33 doorRedactie
Ben jij ook van het soort dat ervan overtuigd is dat de eerste keer seks met iemand geen indicatie hoeft te zijn van hoe jullie seksleven eruit zal zien? Ergens ook wel logisch want de zenuwen spelen een grote rol als je de eerste keer met iemand die je leuk vindt het bed in duikt. Maar toch is er onderzoek waaruit blijkt dat je al na de eerste keer seks gelijk kan weten hoe lang jullie relatie zal duren.
vervaldatum relatie fem fem
Volgens The Mail Online is er namelijk een onderzoek waaruit blijkt dat het succes van een relatie gebaseerd is op de seksuele chemie van een stel de eerste keer dat ze met elkaar naar bed gaan. De studie, gepubliceerd in de Journal of Experimental Psychology, concludeerde dat mensen die de eerste keer dat ze met elkaar naar bed gaan als prettig en goed hebben ervaren meer committed zijn om ervoor te zorgen dat hun relatie een langetermijnrelatie wordt.

Onderzoek

800 stelletjes werden gevolgd tijdens dit onderzoek en aan het begin voorderden alle relaties met dezelfde snelheid. Ze begonnen met afspreken en daten maar toen seks eenmaal in het spel was, was de verandering zichtbaar. Je komt namelijk op een gegeven moment op het punt dat je je afvraagt "gaat dit iets worden?" en "hoe leuk vind ik de persoon in kwestie nou echt?" En als je twijfelt over jullie toekomst, dan kan seks daarin de doorslag geven want als het goed is, dan wil je er voor gaan. Zo niet, dan ben je eerder geneigd om er mee te kappen. Ja, zelfs als je weet dat seks na een tijdje ook beter kan worden.
Afijn, hier de vier belangrijkste vondsten na het onderzoek:
  • Goede seks heeft een betere kans op het produceren van een stabiele relatie dan liefde op het eerste gezicht.
  • Stelletjes die hun eerste keer samen als prettig ervaren hebben de meest kans om te slagen.
  • Stelletjes die hun eerste keer samen als prettig ervaren willen de moeite doen om er een langetermijnrelatie van te maken.
  • Onderzoekers ondervonden dat goede seks een indicatie is van lange termijn geluk.
Kortom, als het aan dit onderzoek ligt en je twijfelt of de boy waarmee je date wel echt 'the one' is, zit er maar één ding op: seks.
Happy humping!