voetballer

Voetbalvrouw blijft thuis tijdens EK door bakken vol haat op Instagram

Love & Life24 jun , 11:00 doorMaud Maarssen
We zitten helemaal in het EK. Iedere wedstrijd wordt er gejuicht, we kletsen mee over de uitslagen alsof we het hele jaar door iedere wedstrijd kijken en natúúrlijk wordt er uitvoerig besproken welke voetballer we het knapst vinden. Helaas hebben ze wel al bijna allemaal een vriendin. Ook voetballer Declan Rice, wiens vriendin het middelpunt is geworden van een haatcampagne.

Beledigingen over uiterlijk

Het speelt al voor langere periode. De vriendin van voetballer Declan Rice voldoet volgens velen niet aan het uiterlijk van 'de voetbalvrouw'. Het imago van de voetbalvrouw is namelijk behoorlijk uitgestippeld: knap en slank. En als je daarbuiten valt, dan krijg je het flink over je heen, zo blijkt. De vriendin van Declan Rice heeft het niet makkelijk. Eerder al kwam de voetballer op voor zijn vriendin. Het stel is al jarenlang samen en kregen in 2022 ook een kindje. Zo af en toe delen ze op Instagram een fotootje met z'n tweeën of met het gezin.
Echter, voortaan denken ze wel twee keer na voordat ze iets plaatsen. Declan Rice en zijn vriendin krijgen namelijk regelmatig haatreacties. Vooral zijn vriendin. Eerder al nam Declan het daarom voor haar op. Hij verdedigt haar en herhaalt vaak dat ze prachtig is en dat er voor hem geen upgrade bestaat. Heel cute

Geen EK voor haar

Echter blijven de haatreacties komen. Op sociale media blijven mensen beledigende teksten commenten over haar uiterlijk. Ze wordt uitgemaakt voor 'dikkerd' en mensen schrijven dat hij 'wel wat beters' zou kunnen krijgen. Daarom heet ze besloten om haar Instagram-foto's te verwijderen en thuis te blijven tijdens het EK. Ze kijkt de wedstrijden liever vanaf de bank, dan in het stadion waar ze waarschijnlijk nog meer negativiteit over zich heen zou krijgen.
Wij vinden het ontzettend sneu. En over Declan: chapeau. Het doet hem eer aan dat hij zo voor zijn vriendin opkomt. Nu houden we eigenlijk alleen nog maar meer van het stel.