red flag

Waar rook is, is vuur: 5 red flags die jij je zelf ook schuldig aan maakt

Love & Life02 jul , 15:00 doorMaud Maarssen
We hebben - helaas - allemaal onze tekortkomingen en soms realiseren we ons niet dat we zelf óók schuldig zijn aan bepaalde red flags. Maar als je ze bij jezelf herkent zet je al een stap in de juiste richting. Dus, dit zijn vijf red flags waar jij je stiekem zelf ook schuldig aan maakt.

1. Door dik en dun

We verwachten eigenlijk altijd dat onze partner ons steunt. Dat hij of zij aan onze kant staat, no matter what. Maar, geef je die ook altijd terug? Misschien ben je soms te druk met je eigen leven en vergeet je om je partner te steunen in hun doelen en dromen. Probeer bewust tijd te maken om betrokken en ondersteunend te zijn, zowel emotioneel als praktisch. 

2. Dat komt nog wel

Hét gesprek. We hebben er gewoonweg niet altijd zin in. Soms vermijden we gesprekken over de toekomst omdat ze ongemakkelijk zijn of omdat we bang zijn voor de uitkomst. Maar natuurlijk is het belangrijk om deze gesprekken juist niet uit de weg te gaan. Wees eerlijk over je verwachtingen en luister naar die van je partner om misverstanden te voorkomen. En mocht de uitkomst negatief zijn, is het beter dat je het nu weet.

3. Twee mensen, één team

We verwachten respect van onze partner, maar tonen we dat altijd terug? Een opmerking is zo gemaakt. Zeker als je met je vriendinnen aan het kletsen bent, er zit een drankje in en hup voor je het weet zeg je nét het verkeerde. Misschien maak je soms neerbuigende opmerkingen of luister je niet écht naar wat je partner zegt. Respect begint met wederkerigheid, dus: wees attent, zorg dat je partner zich gewaardeerd voelt en praat nooit slecht over elkaar tegen anderen.

4. "Schatje..."

Soms manipuleren we onbewust onze partner om dingen op onze manier te laten gaan. Jij kent je partner het best en weet precies wat je moet zeggen (of doen) om ervoor te zorgen dat jij je zin krijgt. Dit kan variëren van het opwekken van schuldgevoelens tot het verdraaien van de situatie - in ons voordeel. Wees eerlijk en direct over wat je wilt, in plaats van spelletjes te spelen. Daar wordt uiteindelijk iedereen blijer van.

5. "Ik ben toch iets later... sorry"

Het leven is druk en de agenda's zitten vol. Het kan een keer gebeuren dat je een afspraak vergeet of niet altijd je beloftes nakomt. Maar, dit moet niet te vaak gebeuren. Het is belangrijk om betrouwbaar te zijn en je partner te laten zien dat ze op je kunnen rekenen. Maak afspraken en houd je eraan, hoe klein ze ook lijken. Want je moet wel op elkaar kunnen bouwen.