een knipperlicht relatie

Waarom sommige vrouwen alleen mannen aantrekken die al bezet zijn

Love & Life02 jul , 15:30 doorKathy
We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je ontmoet de perfecte man, hebt het de hele avond veel te gezellig, en dan blijkt hij al een relatie te hebben. Frustrerend, toch? Maar waarom lijkt het alsof sommige vrouwen altijd mannen aantrekken die al een vriendin of vrouw hebben? Hier zijn een paar inzichten die kunnen helpen dit fenomeen te verklaren.

1. De uitstraling van onafhankelijkheid

Vrouwen die zelfverzekerd en onafhankelijk zijn, hebben vaak een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Mannen voelen zich aangetrokken tot deze uitstraling omdat het een gevoel van uitdaging en mysterie biedt. Helaas zijn mannen in relaties hier niet immuun voor en voelen ook zij zich aangetrokken tot deze energie, ook al zijn ze al bezet...

2. Emotionele onbeschikbaarheid

Dit klinkt enorm krom, en dat is het eigenlijk ook. Maar vrouwen die worstelen met emotionele onbeschikbaarheid trekken onbewust ook mannen aan die emotioneel onbeschikbaar zijn. Dit gaat onbewust, maar kan voortkomen uit eerdere teleurstellingen of angst voor intimiteit. Mannen die al in een relatie zitten, kunnen een veilige keuze lijken omdat er geen risico is op een echte verbintenis. Soms best fijn.

3. Knipoog

Het spel van de verleiding, wat is het toch leuk. We flirten er op los. En dus ook de mannen in een relatie. Het kan namelijk nogal een egoboost geven als een vrouw erop ingaat. En dat vinden ze fantastisch. Ze willen bevestiging dat ze nog steeds aantrekkelijk en begeerlijk zijn, ook al hebben ze al een relatie.

4. Geef je grenzen aan

Het kan wat lastig zijn, of het wordt niet helemaal goed ontvangen. Maar een gebrek aan duidelijke grenzen kan ertoe leiden dat vrouwen mannen aantrekken die hun eigen relatiegrenzen niet respecteren. Als je geen grenzen stelt en niet aangeeft wat je wil - en vooral niet wil - is het voor de ander ook lastig om zich hieraan te houden. Het stellen van duidelijke grenzen is cruciaal om gezonde relaties aan te trekken. Mannen willen immers ook dat als ze een relatie hebben met een vrouw, ze in de club aan andere mannen aan kan geven dat ze geen behoefte aan hen heeft.