Wat is jouw liefdestaal? Dit zijn de 5 verschillende love languages

Love & Life14 jun , 20:00 doorPleuntje Janssen
Wist je dat miljoenen mensen hun relatie hebben verbeterd door elkaars liefdestaal te ontdekken? Als je niet ziet hoe je partner je liefheeft, kan het zo zijn dat je de ander z'n love language niet begrijpt. Een love language is de manier waarop je aan de ander laat zien dat je van hem of haar houdt.

1. Woorden van bevestiging

Complimenten en waarderende woorden zijn superkrachtige manieren om liefde te tonen. Denk aan eenvoudige, oprechte uitspraken die de waarde van je partner bevestigen. Als dit niet jouw natuurlijke manier is om liefde te uiten, maar wel die van je partner, probeer dan een notitieboekje bij te houden met mooie woorden en complimenten die je tegenkomt. Het laat zien dat je hun echt waardeert.

2. Cadeaus geven

Sommige mensen voelen zich het meest geliefd door het ontvangen van cadeautjes. Het gaat niet om de prijs, maar om de gedachte erachter. Als jouw partner blij wordt van cadeautjes, overweeg dan om regelmatig iets kleins voor hem of haar mee te nemen. Dit kan hun emotionele tank vullen en het laat zien hoeveel je om ze geeft.

3. Lichamelijke aanraking

Fysiek contact is ook een krachtige manier om liefde te uiten. Dit kan variëren van hand in hand lopen tot knuffelen en kussen. Voor mensen die deze liefdestaal spreken, is aanraking essentieel om zich geliefd en veilig te voelen. Dus als dit belangrijk is voor jouw partner, zorg er dan voor dat je regelmatig fysiek contact maakt, zelfs met kleine gebaren zoals een hand op hun schouder.

4. Diensten

Daden spreken soms luider dan woorden. Voor degenen die deze liefdestaal spreken, zijn handelingen zoals huishoudelijke taken doen, koken of de auto wassen manieren om liefde te tonen. Als je partner waarde hecht aan dienstbaarheid, probeer dan kleine taken over te nemen om hun te ontlasten. Dit laat zien dat je om hun welzijn geeft.

5. Quality time!

Samen tijd doorbrengen zonder afleidingen is cruciaal voor mensen die deze liefdestaal spreken. Dit betekent echt aanwezig zijn en luisteren naar je partner. Een leuk idee is om samen te kamperen in de woonkamer met dekens en kussens en te praten zoals jullie deden toen jullie aan het daten waren. Het draait allemaal om onverdeelde aandacht en samen genieten van het moment.
Dus, als het even niet lekker loopt tussen jou en je partner, probeer dan elkaars liefdestaal te spreken. En als je niet weet wat je liefdestaal is, er zijn duizend testen die je kan doen om te achterhalen waardoor jij de liefde ervaart.