1. Home
  2. Wil je weten: 10 interessante feitjes over aantrekkingskracht
feitjes aantrekkingskracht

Wil je weten: 10 interessante feitjes over aantrekkingskracht

Love & Life26 sep , 11:00 doorRomy Nouwen
Aantrekkingskracht is een lastig begrip. We begrijpen er maar weinig van, want de ene keer wacht je erop en de andere keer komt het ongevraagd. Wij vertellen je tien interessante feitjes over aantrekkingskracht.

Aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht: je hebt het of je hebt het niet. Waar het gevoel precies vandaan komt en waarom het er bij bepaalde personen wel (of juist niet) is, is de grote vraag. En eigenlijk een verrassend lastige vraag om te beantwoorden. Het heeft namelijk met meerdere factoren te maken. Sommigen zijn biologisch, anderen psychologisch en weer anderen hebben te maken met onze normen en waarden.

10 interessante feitjes over aantrekkingskracht

Wij denken regelmatig na over aantrekkingskracht. Juist omdat je je vinger er niet zo goed op kunt leggen, is het een heel interessant onderwerp. Dit zijn tien interessante feitjes over aantrekkingskracht waarvan je niet wist dat je ze wilde weten.

1. We vallen eerder op gelijkenissen 

We voelen ons sneller aangetrokken tot mensen die lijken op ons. Een onderzoek wees dat uit, nadat verschillende personen de meest aantrekkelijke persoon moesten uitwijzen uit verschillende gezichten. In die foto's zat steeds één foto van hun eigen gezicht, maar dan aangepast naar het andere gezicht. En wat bleek? Deze foto's werden vaker gekozen dan anderen.

2. We voelen ons sneller aangetrokken tot mensen die lijken op onze ouders

Dit klinkt een beetje creepy, maar eigenlijk voelen we ons ook sneller aangetrokken tot mensen die ons doen denken aan onze eigen ouders. Wist je bijvoorbeeld dat mensen die oude ouders hebben zich eerder aangetrokken voelen tot oudere partners?

3. Opgewekt gevoel speelt rol in aantrekkingskracht

Als je lichamelijk al een beetje opgewekt bent, kun je je vergissen in de aantrekkingskracht. Als je bijvoorbeeld net gesport hebt en je ontmoet iemand, is de kans groter dat je je sneller aangetrokken zal voelen tot die persoon. Dat komt doordat je je gevoelens kunt gaan verwarren, doordat je hart al sneller klopt.

4. Alcohol heeft grote invloed op aantrekkingskracht

Uit onderzoek is gebleken dat je je met meer alcohol op sneller aangetrokken zal voelen tot vreemden. Daarnaast zorgt alcohol er ook voor dat we onszelf aantrekkelijker gaan vinden.

5. Hard to get werkt écht

Als je op zoek bent naar een relatie voor op de lange termijn en je hebt iemand op het oog, heeft het echt nut om een beetje hard to het te spelen. Mensen die minder bereikbaar zijn, worden namelijk als aantrekkelijker gezien.

6. Openingszinnen worden als totaal niet aantrekkelijk gezien

Zowel mannen als vrouwen hebben liever een simpele 'hoi' of 'hallo' dan zo'n slappe openingszin. Zodra iemand wel start met een openingszin, wordt dat meteen als totaal niet aantrekkelijk gezien.

7. Aantrekkingskracht bestaat uit meerdere factoren

Wie we aantrekkelijk vinden, heeft te maken met meer factoren. Niet alleen de looks zijn belangrijk, maar ook de geur, de smaak van het zoenen en het gedrag. Enne, nog veel meer dan dat. Daarom is het juist ook zó lastig om aantrekkingskracht te begrijpen.

8. De menstruatiecyclus heeft invloed

De menstruatiecyclus van een vrouw heeft heel veel invloed op wie ze aantrekkelijk vindt. Wanneer een vrouw haar ovulatie heeft, vindt ze bijvoorbeeld andere dingen aantrekkelijk dan wanneer ze bijna ongesteld moet worden.

9. De kleur rood maakt het verschil

Heteroseksuele mannen vinden vrouwen in het rood vaak aantrekkelijker dan vrouwen die een andere kleur dragen. Dat schijnt te komen doordat mannen sneller opgewonden raken van de kleur rood, omdat vrouwen in opgewonden staat vaak ook een beetje roziger worden.

10. Het seizoen heeft invloed

Kijkend naar de patronen blijkt dat het seizoen ook invloed heeft. Zo vinden mannen in de winter vrouwen vaak veel aantrekkelijker dan in andere seizoenen als de zomer. Gewoon omdat het idee om lekker tegen elkaar aan te kruipen nog niet eens zo verkeerd is.