Roxy Dekker is niet zomaar een artiest die ineens opduikt. Met haar aanstekelijke nummer en een compleet nieuwe stijl weet ze veel hartjes voor zich te winnen. Maar, als je goed geluisterd hebt, weet je dat er meer in haar
muziek schuilt dan alleen vrolijke clips en goede muziek. Ze stopt namelijk in veel liederen ook een duidelijke boodschap. Ze zingt dus haar eigen popmuziek mét een fijne boodschap – met feministische ondertoon.
Roxy Dekker is niet meer weg te denken
Roxy dekker: dé naam waar je inmiddels niet meer omheen kan. En terecht. De jonge Nederlandse zangeres brak in 2023 door met haar geweldige hit Anne-Fleur Vakantie. Een nummer wat ze hoort het eerst liet horen op Tiktok – en daarna al snel helemaal viral ging. Binnen no-time verzamelde ze miljoenen streams en kon letterlijk iedere TikTok-fanaat het nummer mee zingen. Ze weet nou eenmaal een bijzondere combinatie van humor, lef én catchy teksten samen te voegen om zó een groot publiek aan te spreken. Maarre, ook muziekliefhebbers kunnen hun geluk niet op met haar nummers. Ze is nu eenmaal een groot talent.
Sinds haar doorbraak heeft ze nog meer succesvolle singles uitgebracht en stond ze regelmatig op het podium. Als voorprogramma's bij andere grote artiesten óf met haar eigen act op een festival. Ook weet ze al behoorlijk wat
prijzen binnen te slepen met haar geweldige muziek. Ze wordt inmiddels gezien als één van de meest veelbelovende talenten in Nederland op dit moment.
Feministische ondertoon
In haar liedjes kiest Roxy vaak over herkenbare situaties. Zo zingt ze over relaties, gevoelens en onzekerheden. Maar, dat is niet alles. Ze kiest vaak ook voor een feministische ondertoon. Bijvoorbeeld over jezelf serieus nemen, niet afhankelijk zijn van wat een ander van je vindt én je eigen grenzen stellen. Roxy kiest daarmee bewust voor een ander geluid. De hoofdpersoon in haar liedjes is nooit zielig of verloren. In plaats daarvan zingt ze vaak over krachtige en grappige personages die helemaal in control zijn. Zij betaalt de rekening terwijl hij profiteert, zij is is een 'sugardaddy' en hij de 'baddie'.
Neem bijvoorbeeld nummers als Anne-Fleur Vakantie of Satisfyer. Daarin snijdt ze onderwerpen als vrouwen en seksualiteit aan. Ze gaat taboes niet uit de weg, maar weet ze juist te benoemen met veel zelfvertouwen én een kleine knipoog. Ze straalt daarmee uit dat je altijd zelfverzekerd in je schoenen mag staan.
Levende voorbeeld
En wat het misschien nog wel beter maakt, is dat ze zélf het levende voorbeeld is. Ze laat zelf als de beste zien hoe je haar eigen boodschap kunt laten doorleven in je eigen leven. Ze is super humoritisch, gebruikt regelmatig zelfspot én laat zien hoe ze op een goede manier om kan gaan met kritiek, terwijl ze belangrijke thema's aansnijdt. Het hoeft allemaal niet zwaar en ingewikkeld te zijn, maar wél met girl power. Ze zingt het hardop: Roxy Dekker over girl power, seks en zelfvertrouwen