Ben jij een van de vele die aankomend weekend in Biddinghuizen te vinden is voor de 26ste editie van Lowlands? Lucky you. Ja, er is wederom weer een killer line-up, de weersvoorspelling ziet er top uit – het kan niet anders dan dat het weer een belachelijk mooie editie van misschien wel het populairste festival van Nederland gaat worden. En weet je welke line-up er ook bijna net zo lekker uitziet als de muziek line-up? Die van de food.

lowlands eten festival FEM FEM

Brasserie 2050

Al jaren regelt ene Hans de food line-up van Lowlands en dit jaar besloot hij dat het tijd was voor de volgende next-level stap. Dit jaar is er namelijk Brasserie 2050, een horecaconcept wat dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden. Waar het allemaal bij Brasserie 2050 om draait zijn verrassende gerechten met toekomstbestendige ingrediënten. Denk hierbij aan zeeweerkaviar, planktonboten en onkruid. Oké, klinkt wellicht niet gelijk als festivalwaardige eten maar ze willen mensen aanzetten tot denken over voeding en de toekomst. Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien? Afijn, gasten kunnen hier dagelijks van 12:00 tot 02:30 uur aanschuiven en no worries, het eten is oprecht lekker, gezond én vooral de Karma Shoarma (100% plantaardige shoarma) is een top snack voor in de late (of vroege) uurtjes.

Hans Worst

Heel wat anders dan Brasserie 2050 maar zeker ook de moeite waard om langs te gaan als je niet vies bent van een goede hotdog. Tip van onze boys bij Foodini: bestel de rotdog. Dit is namelijk een hotdog met kaas omwikkeld met spek wat daarna wordt gegrilt met daarbij biersaus. Zoek je dus een vettige hap? De Rotdog is waar je heen wilt.

via GIPHY

Rotisserie

Wil je naar de leukste terras van Lowlands? Dan moet je zorgen dat je naar de rotisserie gaat en ga voor de langzaam gegaarde kip met friet. Heb je gelijk weer voldoende energie om helemaal los te gaan bij NERD of Gorillaz.

Zien we je daar?

Lees ook: de populairste festival schoenen hebben een make-over gehad. Zou jij ze dragen?