Afgelopen maandag (11 maart) was de aftrap van de Nationale Week Zonder Vlees – ook wel de vegetarische week. Een mooi initiatief als je het ons vraagt. En, daarnaast ook helemaal niet vervelend. Tegenwoordig is de keuze voor vega namelijk enorm en kijkt niemand er meer van op wanneer jij dat stukje vlees of vis liever laat liggen. Wij zijn de week in ieder geval goed begonnen bij Goldfinch Brasserie in Amsterdam, waar je een maand lang (tot 11 april) kunt genieten van het vegetarische menu. Waarom dit menu zo speciaal is en waarom wij deze week enorm aanmoedigen, vertellen wij je graag!

vegetarisch menu goldfinch brasserie

Een menu van de beste vegetarische chef

Allereerst is dit vegetarische menu zo speciaal, omdat het is bedacht door Sidney Schutte. Chef Sidney Schutte is uitgeroepen tot de beste vegetarische chef. Hij staat vooral bekend om zijn geraffineerde smaakcombinaties, de mix van producten en om zijn creatieve en vernieuwende vegetarische gerechten. En dit kunnen wij alleen maar beamen. Van een ‘Ingemaakte Tulpenbol’ tot de combinatie van ‘Koolrabi, Yuzi en Ingezuurde Watermeloen’, een ware smaaksensatie. Wat er nog meer allemaal op het menu stond?

Je kunt dus tot en met 11 april kiezen voor het Goldfinch Vegetarisch Menu van drie of vier gangen. En het menu bestaat uit de volgende gerechten:

Gang 1: Avocado & Mexicaanse Dragon

Amsterdamse Ui, Soja Boontjes, Zuurdesem Croutons, Gepekelde Eierdooier

Gang 2: Koolrabi & Yuzu

Pinda Crème, Geweekte Tomaatjes, Ingezuurde Watermeloen, Krokante Knoflook & Pistou

Gang 3: Groene Kool & Gerookte Remeker

Ingemaakte Tulpenbol, Kerrie & Cognac Druifjes, Gepofte Aardappel, Baharat Crème

Gang 4: Kokos Sorbet

Lychee, Limoen, Krokante Rijst, Pinda, Cacao

Goldfinch Brasserie - Vegatarisch Menu Goldfinch Brasserie - Vegatarisch Menu - 2 Goldfinch Brasserie - Coconut Sorbet

Goldfinch Brasserie, Waldorf Astoria

Goldfinch Brasserie bevindt zich in Waldorf Astoria in Amsterdam. Op de Herengracht 548 stap je binnen in weelde en word je ontvangen door het meest vriendelijke personeel. De brasserie is knus en je kijkt uit op de mooie binnentuin van het hotel. Een perfecte plek voor de zomer trouwens, je ploft hier heerlijk neer in een van de loungebanken wanneer het zonnetje schijnt.

Laat je door chef Sidney Schutte en zijn team verwennen en geniet van dit vegetarische menu met groenten en kruiden in de hoofdrol.

14547600_1752925594961662_7080496549460967424_n 31509947_240591813170073_5462986293552087040_n

Welke effect heeft het nou eigenlijk?

Je zou denken dat jij alleen niet heel veel effect kunt uitoefenen door een week geen vlees te eten, toch is niets minder waar. Iets met ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf?’ Wanneer een gemiddelde vleeseter – de gemiddelde vleeseter in Nederland consumeert 110 gram vlees per dag – een week geen vlees eet, wordt er het volgende bespaard: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Had jij verwacht dat deze cijfers zo hoog waren? Een week zonder vlees, of wat ons betreft iets langer, is het dus zeker waard.

Naast het vegetarische menu van Goldfinch Brasserie in Amsterdam, hebben wij ook een aantal vegan gerechten op een rijtje gezet welke jij gewoon thuis kunt klaarmaken. Kijk hiervoor naar dit artikel: ‘Goed voor jezelf en de wereld: de lekkerste vegan gerechten‘. Well, enjoy!

Goldfinch Brasserie
Herengracht 548, Amsterdam
020 7184643
Dagelijks geopend van: 17.30 – 22.30
Reserveren: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com