Nog in dubio waar je naartoe wil deze zomer? Wat dacht je van het mooiste eiland van Europa als ideale zomerbestemming. En nee, dan hebben we het niet over Ibiza of Santorini. Het is de Portugese eiland Madeira wat officieel is verkozen tot het mooiste eiland van Europa. mooiste eiland ter wereld Madeira FEM FEM

World Travel Awards

Ieder jaar vindt de de World Travel Awards plaats en bepaalt een internationale jury welke accomodaties en plekken een titel winnen. De prijzen worden verdeeld in de verschillende continenten en dit jaar ging de prijs van het mooiste eiland in Europa naar Madeira. Maar wat weten we nou eigenlijk over Madeira?

Madeira

Veel mensen kennen Madeira als het “bloemeneiland”, maar naast dat het eiland vol zit met bloemen in veel diverse kleuren staat het vooral bekend om de natuur in het algemeen. Je hebt hier prachtige bergen, watervallen en kleine authentieke dorpjes wat zeker voor wandelaars een hotspot is. Madeira kun je eigenlijk niet vergelijken met party eilanden zoals een Kreta of Ibiza. Het is veel rustiger en de aantal toeristen is hier ook een stuk lager. Echter, na zo’n prijs zal daar gegarandeerd verandering in gaan komen.

Andere winnaars

Mocht je nog willen weten wie er onder andere nog meer een prijs meepakte bij het World Travel Awards: Lissabon is verkozen tot de mooiste plek voor een citytrip en het Schotse Glasgow dé plek voor festivals.

Ga je toch voor een vakantie buiten Europa? Vier de zomer in dit droomhuis in Mexico.