Volgende week dinsdag tellen we af tot 2020 en dat willen we het liefst met onze vrienden het nieuwe jaar zo feestelijk mogelijk inluiden. Daarom mag een heerlijk feestelijke drankje niet ontbreken. Laten we daar nou ook net de perfecte oplossing voor hebben…  Met deze tien magische gins komen jullie in de ultieme feeststemming en worden het onvergetelijke avonden.

1. Unicorn Tears

Deze gin is een zoete likeur. De drank bevat een glinster en moet daarom gedronken worden tijdens een feestelijke gelegenheid. De gin bevat echte tranen van een eenhoorn. Jeneverbes, citrus, sinaasappel en diverse kruiden zorgen voor een zoete smaak en zoethout en koriander zorgen voor een pittige ondertoon. Deze Unicorn Tears bevatten 40% alcohol en is 1 jaar houdbaar na het openen van de fles. Voor een optimaal glimmend effect moet je de fles even op de kop houden en schudden. Als je hem nu op tafel zet, zullen je gasten versteld staan van de betoverende glitters in het magische flesje.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Unicorn Tears Gin (@unicorntearsgin) op

2. Gin Mare Mediterranean

Gin Mare is een waar kunstwerk. Deze smaakvolle gin afkomstig uit Spanje laat je even verloren gaan in je diepste dromen. De rijkelijke smaak is afkomstig van olijven, tijm, basilicum, arbequina en rozemarijn. Enorm kruidig dus. Het is een seperaat gedistilleerde gin en dit zorgt voor de perfecte balans. De gin heeft zijn ondertoon te danken aan de smaak van citrusvruchten, zoals sinaasappels en citroenen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gin Mare (@ginmare) op

3. Opihr Oriental Spiced

Opihr Oriental Spiced is een London Dry Gin. Het bestaat uit volledig plantaardige ingrediënten, zoals jeneverbessen, zwarte peper en koriander. Deze Oosterse specerijen zijn erg smaakvol en zorgen voor een warm gevoel in je mond. Dit gevoel blijft lang hangen dus je kan ultiem nagenieten bij iedere slok. Doordat de ingrediënten tegenpolen zijn, houden ze elkaar in evenwicht. Natuurlijk kan bij een goede gin de citrus smaak niet ontbreken. Dit geeft de perfecte ondertoon. Deze gin kan perfect on the rocks gedronken worden, maar is ook heerlijk om te mengen met tonic. Wel wordt aangeraden om een smaakloze tonic te kiezen, zodat de smaak van de Opihr extra tot zijn recht komt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Opihr Oriental Spiced Gin (@opihrgin) op

4. Silent Pool

De Silent Pool Gin is de perfecte gin voor tijdens de feestdagen. Deze Engelse gin is gedistilleerd met het water dat afkomstig uit de zogenoemde Silent Pool in Zuid-Engeland. De gin bevat een heerlijke combinatie van bloemen en citrusvruchten. Samen zorgen zij voor de perfecte rijke en smaakvolle aroma’s. De ondertoon van deze gin wordt bepaald door het schors van de cassia en van de jeneverbes. De finish touch wordt verzorgd door een paar druppeltjes honing. Wat leuk is om te weten over deze speciale gin is dat het in 2016 een Golden Award heeft gewonnen. Dat belooft veel goeds.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Silent Pool Gin (@silentpoolgin) op

5. Etsu

Deze Etsu Gin is wel heel speciaal, want deze is afkomstig uit Japan. Alleen het uiterlijk van het flesje, en de doos, is al adembenemend, laat staan de smaak ervan. Deze gin bevat typische Japanse ingrediënten zoals de Japanse peper en groene thee. Ook hier mag de citrus smaak als ondertoon niet ontbreken. De combinatie van alle ingrediënten zorgt voor een licht gezoete smaak met een nasmaak van vele soorten kruiden.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mats Dreyer Fotograf (@mats.dreyer) op

6. Brokers’ Gin

Gin is typisch Engels, vandaar dat de flessen van Brokers een klassieke Engelse hoed als dop bevatten. De uitstraling van de fles alleen al is om op te drinken. Deze gin brengt een ode uit naar Engeland en heeft een eeuwenoud recept van meer dan 200 jaar geleden. De doorzichtige gin heeft een scherpe jeneverachtige smaak met een langdurige citrus nasmaak. Deze gaat perfect samen met Tonic. De Pink Gin is zachter van smaak en bestaat uit een smaakpalet van vers fruit. Aardbei zorgt bij deze gin voor de perfecte ondertoon en nasmaak. Ideaal voor een avond met je vriendinnen.

broker's gin
broker's pink gin

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Broker’s Gin (@brokersgin) op

7. Caorunn

De Caorunn gin is afkomstig uit Schotland. Dat is de plek waar deze wordt gedistilleerd. Wat het bijzondere is aan deze gin is dat het gemaakt wordt van whisky. Niet zomaar een whisky, nee de Speyside Grain Whiskey. Dit is er één met veel karakter. Dit komt door het gebruik van speciale botanische ingrediënten, zoals lijsterbessen en een heideplant. Wat het extra bijzonder maakt, is dat alles met de hand wordt geplukt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Caorunn Gin (@caorunngin) op

8. Tanqueray Ten

Deze Tanqueray Ten Gin is vrij neutraal, want het bevat de basis ingrediënten van Gin, namelijk graan alcohol, jeneverbes, droppoeder, koriander en angelica. Deze ingrediënten samen zorgen voor een perfecte blend. Natuurlijk mag ook hier de citrus toevoeging niet ontbreken. Wat deze gin bijzonder maakt, is de smaak van de kamille bloemen. Dit zorgt voor een goed evenwicht en zwakt de harde smaken af. Deze gin bevat wat meer alcohol dan de gemiddelde gin (40%). Deze bevat namelijk 47,3% alcohol. Het geeft een frisse smaak in je mond met een door de kamille verzorgde afdronk.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tanqueray Gin (@tanqueraygin) op

 

9. Whitley Neill

De Whitley Neill gin is er één die je uit duizenden herkent. De frisse smaak wordt ondersteund door, hoe kan het ook anders, de herkenbare citrusvruchten. Er zijn vier smaken beschikbaar. Zo bestaat er de bloedsinaasappel, de gember, de vrucht van de Baobab boom en de aardbei. Op kunstachtige wijze worden deze verschillende soorten gins bereid. Ze worden gedistilleerd en gemaakt volgens een eeuwenoud recept.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Whitley Neill (@whitleyneillgin) op

10. Nolet Silver

De uitvinder van de Nolet Silver Gin is Carel Nolet. Hij was erg vooruitstrevend en was één van de eerste die kwam met een verrassend recept voordat gin haar opmars maakte. Samen met zijn zoons ontwikkelde hij een eigenzinnige smaak en dat proef je direct. Fijnproevers noemen deze gin ook wel de échte pure gin. Deze gin is er namelijk niet zomaar één, maar echt van een andere orde. Het heeft een zachte smaak wat ontstaat door vruchten zoals de perzik en de framboos. Wat de Nolet Silver extra bijzonder maakt is de finish touch van de Turkse Roos. Deze zorgt voor het ultieme genot.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NOLET’S Finest Gins (@noletsgins) op