It’s almost that season. De jasjes mogen uit de kasten en de panty’s moeten weer aangeschaft worden: het is weer tijd voor herfstproof outfit’s. Leuk alle nieuwe looks, maar what about our make-up. Nu het koud begint te worden moeten we een aantal dingen veranderen aan onze make-up looks en routines. Wij hebben 7 manieren op een rijtje voor je gezet, zodat jouw make-up op tijd herfst proof is.

Bron: Pinterest

Zo maak je je look klaar voor de herfst

We mogen de zomer gedag zeggen en de herfst welkom heten. Om dit goed te doen moeten we eerst even een paar dingen veranderen aan onze make-up looks en routines. Maak jezelf herfst proof met deze 7 tips.

1. Meer hydratatie

It’s getting cold. In de zomer kon je prima met alleen een SPF of een glowy moisturizer de deur uit. Nu moet dat toch een beetje anders. Je gezicht heeft met deze koude dagen extra hydratatie nodig, dat komt omdat de lucht veel droger is dan in de zomer. Het klopt dat de zomer bijna voorbij is, maar dat betekent niet dat je moet stoppen met SPF smeren. Ook in de herfst en winter is het belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-stralingen.

2. Foundation

Zodra het koud begint te worden, zegt je mooie zomertint je gedag. Grote kans dat je favo foundation hierom veel te donker is geworden. Het is verstandig om twee verschillende tinten foundation te scoren. Wanneer het koud begint te worden kan je de twee gewoon met elkaar mixen. Zo heb je altijd een lichte foundation voor in de herfst en winter en een wat donkere voor de lente en zomer. Met het koude weer is het ook een aanrader om een moisturized foundation te kopen, aangezien je huid behoorlijk droog kan worden. Kies je voor een matte foundation, dan zal dit een stuk minder fijn aanvoelen op je huid.

3. Minder poeder meer vloeibaar

In de zomer is het altijd beter als je poeder gebruikt, zodat je een vette huid kan matteren, maar in de winter gaat dat anders. In de winter wordt je huid snel droog en heb je producten nodig waar veel vocht in zit. Creamy make-up producten komen hierbij goed van pas, omdat ze niet droog zijn. Als je alleen maar poeder gaat gebruiken, wordt je huid alleen maar droger. Het kan dan zijn dat je velletjes op je huid krijgt en dat je het door je make-up heen ziet, we don’t want that. Als je toch er voor kiest om meer poeder dan creamy producten te gebruiken, zorg er dan voor dat je als basis wel een hydraterende primer gebruikt.

Bron: Pinterest

4. Verzorg je lippen

Dit vinden wij het belangrijkste van alles. Draag je lippenstift of een lip liner, dan ziet dit er al gauw minder mooi uit wanneer je droge lippen hebt. Daarom is het belangrijk om elke ochtend en avond vaseline of een ander hydraterend product op je lippen te smeren. Scrub je lippen ook één keer per week zodat alle velletjes verdwijnen.

5. Waterproof

The rainy days are coming. Dat betekent dat we er alles aan moeten doen om onze make-up op ons gezicht te houden. Dit lukt alleen als je producten gebruikt die waterproof zijn. Voor onder je foundation bestaan er sweat-proof primers, dit product zorgt ervoor dat je make-up op zijn plek blijft. Als je dan nog over de rest van je make-up een waterproof of water-resistant setting spray gebruikt, ben je good to go. Mascara moet daarnaast ook waterproof zijn, want van uitgelekte mascara onder je ogen wordt niemand blij.

6. Seizoen kleuren

En nu komt het leukste, wat voor kleuren gebruik je in de herfst op je gezicht? De felle kleuren waren voor de zomer, zijn de donkere dan voor de koude dagen? Als we de trends voor het aankomende seizoen mogen geloven, zijn felle lippen met verder een heel neutraal gezicht hot. De kleuren die we het aankomende seizoen op onze lippen dragen: felroze, super zwart, paars, bourgondisch rood, oranje en metallic.

Bron: Pinterest

7. Blush & bronzer

Omdat je in de winter je sun kissed kleurtje verliest is dit hét perfecte moment om lekker gek te doen met blushes. Door een mooie kleur blush aan te brengen, krijg je wat meer kleur in je gezicht. Dat geldt ook voor bronzer, als je bronzer en blush gebruikt heb je gelijk een gezonde uitstraling.