Als ze zon niet schijnt, moet je zelf maar stralen. Dat lijkt de achterliggende gedachte van deze nieuwe make-up trends. Met deze kleurrijke en glinsterende looks verander jij elke dag, hoe regenachtig ook, in een feestje. We zetten de zes trends op een rijtje!

Blurred lips

Blurred of gradient lips zijn weer helemaal in. Bij deze liptrend zijn de binnenkant van je lippen het donkerst en wordt deze kleur vervaagd naar buiten. Je maakt hem door eerst je lippen te bedekken met concealer en een lichte kleur oogschaduw op je lippen aan te brengen. Vervolgens breng je een donkere liquid lipstick aan de binnenkant van je lippen die je blend met de oogschaduw. Geen harde lipliner dus, maar een mooie vervaagde look!

Pastel oogschaduw

Niks schreeuwt meer lente dan pastelkleuren. Ga voor een zachte en simpele pastel oogschaduwlook die je op je gehele ooglid aanbrengt. Vooral blauw en geel zijn dé kleuren van de lente dit jaar.

Parels

Parels zijn niet alleen voor in sieraden: ze zijn ook prachtig op je gezicht! Gebruik kleine plakparels die je op je ooglid of onder je waterlijn kunt plaatsen. Misschien is deze make-up trend niet voor de alledaagse look, maar draag hem bijvoorbeeld naar een picknick met je vriendinnen!

Aanwezige blush

Creëer een gezonde blos op je gezicht door middel van blush. En nee, je hoeft er vooral niet zuinig mee te zijn! Gebruik een fellere blush of breng meer aan dan je normaal gewend bent. Roze wangetjes zijn helemaal in! Voor een facelift effect kun je de blush ook nog omhoog, in de buurt van je slaap, aanbrengen.

Gekleurde eyeliner

Ook als het gaat om eyeliner komen de pastelkleuren terug. Maak een simpele (of nou ja: simpel?) winged liner of ga voor een grafisch design. We garanderen je dat je hoe dan ook een statement maakt.

Subtiele glitter

Last but not least: de glitter oogschaduw. Met subtiele, fijne glitters op het ooglid maak je een zachte en romantische look. Je ziet er ook gelijk een stuk stralender uit!

Lees ook: Dit zijn de haartrends voor aankomende lente en zomer