Ga jij dit jaar voor een authentieke vakantie? Dan weten wij exact welke bestemming goed bij je past. Ga voor Malawi. Het land heeft prachtige nationale parken met wildlife, lokale dorpen met de meest vriendelijke bevolking en ook Lake Malawi schijnt magisch te zijn. Malawi is enorm diverse en kan per direct op je bucket list.

vakantiebestemming malawi FEM FEM

Lake Malawi

We zeiden het net al, Lake Malawi schijnt magische te zijn. Alleen al bij het zien van de prachtige accommodaties van Pumulani en Mumbo Island ben je verkocht. Je stapt zo uit je lodge het water in met je snorkel. Lake Malawi is de grootste zoetwatermeer van Afrika met een indrukwekkende onderwaterwereld. Op het water is er ook een hoop te doen. Zo kun je een kano huren, een supboard of een zeilboot. Maar je kunt hier ook lekker volledig tot rust komen op de witte zandstranden.

Beeld via Robin Pope Safaris
Beeld via Robin Pope Safaris

Vriendelijke bevolking

De Malawianen zijn ontiegelijk vriendelijk en gastvrij en je wordt door de lokale bevolking onthaald met dans, gezang en een lach en soms zelfs een uitnodiging om aan te schuiven bij het diner! Gedurende het jaar vinden er veel ceremonies, tradities en evenementen plaats, waarbij het de moeite waard is om een festiviteit bij te wonen.

Senga Bay, Malawi
Senga Bay, Malawi via iStock

Majete National Park

Sinds 2012 behoort Majete tot het selecte gezelschap van de Afrikaanse ‘big five’ parken. Het 70.000 hectare grote reservaat in de zuidelijke Shire-vallei herbergt talloze wildsoorten, waaronder krokodillen, olifanten, zwarte neushoorns, nijlpaarden, buffels, waterbokken, zebra’s, koedoes en apen. Ook ga je hier op zoek naar leeuwen, luipaarden of een van de honderden vogelsoorten. Wil je hier overnachten dan doe je dat in de zeer luxe Mkulumadzi Lodge met een uitkijkplatform alle dieren te kunnen spotten.

Nkhotakota National Park

In centraal Malawi is het meest ruige park van het land wat bekent staat om haar heuvelachtige landschap en wordt doorkruist door een aantal rivieren. Voorheen stond Nkhotakota vooral in de teken van olifantenverhuizing en ontving het park 520 olifanten vanuit Liwonde.

Liwonde National Park

Liwonde National Park is absoluut de moeite waard. Overnacht hier in een van de vier luxe tenten van het Kuthengo Camp en word wakker met uitzicht op de Shire rivier met honderden nijlpaarden en krokodillen. Overigens moet je ook niet schrikken wanneer je ’s nachts een olifant langs je tent hoort lopen om water te drinken uit het zwembad.

"Elephant herd along Shire river, Liwonde National park, Malawi." via iStock
“Elephant herd along Shire river, Liwonde National park, Malawi.” via iStock

Geen massatoerisme

In Malawi ervaar je een authentieke ervaring als je besluit op safari te gaan in tegenstelling tot andere Afrikaanse safaribestemmingen. Dit omdat de massatoerist nergens te bekennen is. Zo kun je hier urenlang rondrijden en kom je geen andere auto tegemoet.

En, ben je al verkocht?