Hallelujah! Eindelijk hebben we een antwoord op het populairste discussiepunt tussen mannen en vrouwen. Geen enkel koppel, familielid of collega is deze discussie bespaard gebleven. Maar dankzij een Brits onderzoek weten we voor eens en altijd wie van de twee geslachten de betere chauffeur is..

foto film ted

And the winner is…

We kunnen alvast gaan juichen, want het vrouwelijke geslacht komt als winnaar uit de bus!

Scores bepalen de winnaar
Om te kunnen bepalen wie de beste chauffeur is, heeft een Brits verzekeringsmaatschappij een onderzoek gedaan. De respondenten konden per vraag punten weggeven, in totaal 30. Het geslacht met het meeste aantal punten aan het einde van het onderzoek is de winnaar. De vrouwen versloegen met 23,6 punten de mannen (19,8 punten).

Stoplichten en bumperkleven
Op de meeste punten scoren de vrouwen gewoon beter (duhhh). Zo stopt 85% netjes voor een oranje stoplicht, terwijl dit bij de mannen aanzienlijk lager is (44%). Daarnaast hebben vrouwen (46%) een positievere invloed op bestuurders in het verkeer dan mannen (27%). Dit kan te maken hebben met het feit dat mannen vaker bumperkleven en meer schades veroorzaken.

Met zweethandjes achter het stuur
Ondanks dat vrouwen volgens dit onderzoek de beste chauffeurs zijn, zijn ze wel veel onzekerder achter het stuur dan de mannen. Zo vindt meer dan de helft van de vrouwen het eng om tijdens winterse omstandigheden de weg op te gaan of om te rijden als ze niet weten waar ze zijn.

Je zou dus kunnen zeggen dat vrouwen zich beter aan de verkeersregel houden én dat de mannen net iets zelfverzekerder zijn, maar goed het gaat natuurlijk om een combinatie van deze twee.