Je werkmail bijhouden. Het blijft lastig. Veel berichten in je inbox geven je een onrustig gevoel en zorgen ervoor dat je geen overzicht hebt over wat je die dag moet doen. Gelukkig kan je het jezelf een stuk makkelijker maken en meer overzicht creëren. Wij delen de beste tips!

Woman working in home office hand on keyboard close up

Maak een inboxmap aan

Je inkomende e-mails vang je op in je inbox. Hier horen dus alleen je ongelezen berichten in en niet berichten die je al hebt gelezen. Je hoeft natuurlijk niet elke mail meteen te beantwoorden, want daar heb je de actiemap voor. Het enige wat je moet voorkomen is dat je de gelezen mails hierin plaats. Easy toch?

Zet je notificaties uit

Volgens onderzoekers van Loughborough University  doe je er zo’n 64 seconden over om na het lezen van je binnenkomende e-mail weer gefocust terug te komen naar het werk waar je mee bezig was. Zet dus al je notificaties en meldingen uit.

Hou overzicht met de actiemap

Stress om je e-mail? Maak een actiemap! Veel van je werk komt via de e-mail binnen. Je kunt niet alles meteen uitvoeren, want dat is nou eenmaal te veel werk. In de actiemap stop je alle e-mail waarop je nog moet reageren. Op deze manier heb je meer overzicht.

Bewaar e-mails in de archiefmap

In de archiefmap stop je e-mails die je wilt bewaren, maar waarop je niet meteen hoeft te antwoorden. Om het jezelf wat handiger te maken kan je deze map onderverdelen in verschillende categorieën, zoals belangrijke klanten, nieuwsbrieven en projecten. Zo heb je een handig overzicht.

Meld je af voor nieuwsbrieven

Heel eerlijk. Je staat bij veel bedrijven ingeschreven om de nieuwsbrief te ontvangen, maar je leest ze nooit. Het zorgt voor een ongeorganiseerde inbox en het levert je alleen maar stress op. Meld je dus vanaf nu af! Alles wat in de nieuwsbrief staat is ook online te vinden. Geen zorgen dus!

Schoon je mail op

Heb je geen overzicht meer in je e-mail? Schoon je mail op! Het enige wat je hoeft te doen is op de ‘opschoon’ knop klikken in Outlook. Dit zit in de taalbalk links bovenaan. Nu is al het overbodige verdwenen.

Wedden dat je vanaf nu een gestructureerde e-mail hebt?

Lees ook: zo scoor je jouw droombaan in het buitenland.