Direct naar content
Food & Drinks

Deze frisse mango-kip salade is voedzaam, makkelijk en eiwitrijk

Redactie Leestijd: 2 minuten
Illustratie voor: Deze frisse mango-kip salade is voedzaam, makkelijk en eiwitrijk


De afgelopen dagen worden we verwend met zon, zon en nog meer zon. Vaak hebben we dan weinig zin om te koken en hebben we trek in een makkelijke, lichte en gezonde maaltijd. Daarom hebben we voor jullie dit heerlijke mango-kip recept dat je zo hebt gemaakt en dat rijk is aan eiwitten en vitaminen.

Salade met krokante kip, mozzarella en mango

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zak veldsla
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 2 mango’s
  • 2 krokante kipschnitzels
  • 2 mozzarella bollen
  • 1 avocado

salade-kip-mango

Bereiding:

  • Was de sla grondig en snijd in grove stukken. Was de paprika’s en snijd deze in vierkante blokjes. Was ondertussen ook de komkommer, haal de schil eraf en snijd in dunne reepjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de krokante kipschnitzels aan weerszijden goudbruin.
  • Bak gedurende 5 a 7 minuten en keer de schnitzels regelmatig om. Wanneer ze goudbruin kleuren, haal je de koekenpan van het vuur en snijd je de schnitzels in kleine stukjes.
  • Was ondertussen de mango’s, haal de pit eruit en snijd in kleine stukjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in dunne reepjes. Verdeel de paprika’s, komkommer en mango door de salade en schep het geheel goed door.
  • Snijd de avocado door midden, haal de pit eruit en lepel de avocado uit. Schep de avocado stukken door de salade. Voeg als laatst de mozzarella en kipschnitzel toe aan de salade. Serveer de salade op 4 borden.
    Breng de salade op smaak met een zelfgemaakte dressing naar keuze.

Enjoy!