We hebben er allemaal last van: je hebt een avocado in huis, je hebt geen idee of deze nou wel of niet rijp is, je laat ‘m een tijdje liggen en vervolgens kan die zo weer de prullenbak in omdat-ie niet meer goed is. Zo irritant! Gelukkig zagen we tijdens het scrollen op TikTok een mega goede hack om je avocado’s langer goed te houden.

Avocado bewaren langer goed houden
Bron: Unsplash

Avocado’s: een haat-liefde-relatie

Wie heeft nou geen haat-liefde-relatie met ons groen goud: avocado’s. Ze zijn heerlijk en gemakkelijk te verwerken in recepten en zitten vol gezonde vetten die essentieel zijn voor de hormonen in je lichaam. Maar binnen de kortste keren is de vrucht bruin geworden en zet je jouw tanden er liever niet meer in. Zonde!

Gelukkig zijn we verslaafd aan TikTok, want tijdens het uren scrollen kwamen we een hele slimme hack tegen. Namelijk een hack waarin we er achter zijn gekomen hoe we vanaf nu onze avocado’s veel langer goed kunnen houden. Wat je nodig hebt? Een koelkast, een pot én koud water!

Zo blijven je avocado’s veel langer goed

Dus, er is blijkbaar een manier om onze hele avocado’s langer goed te houden. We hadden dit natuurlijk veel eerder willen weten, maar we konden deze lifehack niet veel langer voor onszelf houden. Nogmaals, de spullen die je nodig hebt, heeft vrijwel iedereen in huis: water, koelkast en een pot.

Wat je moet doen is simpelweg je avocado in een pot met koud water stoppen. Doe deze in de koelkast en je groene vriend zal never nooit bad gaan. Deze vrouw op TikTok heeft haar avocado langer dan één week in de koelkast gehouden en we hebben nog nooit zo’n mooie avocado gezien in ons hele leven.

@kat.goldd

Im shocked

♬ original sound – katgold