Zijn jij en je partner al een tijdje samen en zit jullie relatie in een sleur? Misschien hebben jullie beide het gevoel dat jullie goed bij elkaar passen, en toch schiet de romantiek er vaak bij in. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de relatie. De sleur waar jullie in zijn beland is knap lastig om te doorbreken. Wees niet bang, je kunt er echt wel iets aan doen!

Relatie
Photo by Becca Tapert

Langzamerhand is de passie verdwenen en gaan jullie gesprekken alleen nog over de alledaagse dingen. Ook jullie seksleven staat op een laag pitje. Toch kunnen jullie er samen voor zorgen dat de passie terugkeert in jullie relatie.

Plannen

Dit klinkt misschien helemaal niet spannend en opwindend, maar wanneer je beide een druk leven leidt is het helemaal niet gek om de intieme momenten samen in te plannen. Plan samen met je lief een avondje in en maak het romantisch. Quality time doet wonderen voor je relatie.

Seks

Soms kan het gebeuren dat een van de twee in een relatie een laag libido heeft. Het was wellicht niet altijd zo en het kan te maken hebben met meerdere factoren. Verplicht jezelf nooit om maar met je partner naar bed te gaan, omdat hij of zij dat graag wil. Als je een laag libido hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om vaker uit jezelf zin te krijgen. In dit geval werkt het vaak niet om er op te gaan zitten wachten, dus neem het heft in eigen handen:

 • Voel je sexy
  Trek een sexy lingeriesetje aan en maak je mooi zodat je je vrouwelijk en aantrekkelijk voelt. Waarschijnlijk voelt dit in het begin wat onwennig, maar je mag er zijn!
 • Stress
  Probeer je zoveel mogelijk te relaxen en maak je geen zorgen om het feit dat je misschien geen zin krijgt. Stress is funest voor je libido. Probeer ook zo min mogelijk na te denken, maar richt je aandacht op je partner.
 • Wijn
  Merk je dat je je slecht kunt relaxen, schenk dan een lekker rood wijntje voor jezelf in. Zoals je waarschijnlijk weet, heeft rode wijn een positief effect op je humeur en zorgt het ervoor dat je je net even wat relaxter en mooier zult voelen.
 • Praat erover
  Begrijpt je partner maar niet waarom je steeds geen zin hebt? Maak het bespreekbaar, zodat je partner begrijpt waar het probleem vandaan komt. Zo kunnen jullie er samen aan werken en ook dat heeft een positief effect op je relatie.

Aandacht

Je kunt natuurlijk een romantisch avondje inplannen, maar dit zal niet werken zonder dat jullie wederzijdse aandacht en interesse tonen. Leg bijvoorbeeld de telefoon of de tablet even weg en luister naar elkaar. Door aandacht voor elkaar te hebben, voelt de ander zich gehoord en geliefd.

Omgeving

Om je relatie uit een sleur te krijgen, kan het ook helpen om eens een andere omgeving op te zoeken. Ga bijvoorbeeld op een romantische stedentrip zodat jullie echt Quality time kunnen doorbrengen of ga op een date!

Lees ook: Momenten waarbij jij je eigen relatie saboteert.