Vaak zijn we snel geneigd om geld uit te geven aan dingen die we graag willen hebben, maar eigenlijk niet perse nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat we uiteindelijk krap bij kas komen te zitten en overbodige spullen hebben. Om dit soort situaties te vermijden, hebben wij wat handige tips voor je waarmee je heel wat geld kunt besparen.

geld besparen
Bron: Pinterest

1. Stop met het kopen van koffie iedere ochtend

Waarschijnlijk denk je dat een kopje koffie onschuldig is, omdat het niet zo veel geld kost. Maar wanneer je op maandelijkse basis gaat kijken, ben je hier uiteindelijk toch nog wat geld aan kwijt. Deze uitgaven kunnen zelfs gelijk staan aan de uitgaven voor een vakantie. En dat is best wel zonde. Als je echt niet zonder koffie kunt, kun je er altijd nog voor kiezen om koffie thuis te maken. Wanneer je minder koffie gaat drinken, zul je ook minder afhankelijk worden van cafeïne. Win-win situatie dus.

2. Ga alleen uit eten bij speciale gelegenheden

De kans is groot dat je wekelijks uit eten gaat. Of het nu gaat om een diner of een simpele lunch tussen het werken door, het blijft een hoop geld wat je uitgeeft. Het wordt als het ware gewoonte en zal niet meer als bijzonder beschouwd worden. Als dit ook voor jou geldt, kun je er beter voor kiezen om alleen buiten de deur te eten bij speciale gelegenheden. Dit zal je een hoop geld schelen en uiteindelijk zul je er ook veel meer van genieten.

3. Maak een lijst van dingen die je nodig hebt

Probeer een lijst op te stellen met dingen die je nodig hebt en neem deze mee als je naar de winkel gaat. Waarschijnlijk kom je in de verleiding om nog een hoop andere dingen af te rekenen, maar probeer vast te houden aan je lijstje. Op deze manier voorkomen je overbodige aankopen waar je later spijt van krijgt én bespaar je weer een hoop geld.

4. Maak plezier zonder geld uit te geven

De meeste dingen waar we ons mee bezig houden kosten geld. Denk maar aan feestjes, diners, festivals, concerten of vakanties. En dat terwijl er nog zo veel te doen is zonder dat je er geld aan hoeft uit te geven. Zo kun je lekker een avondje op de bank doorbrengen met Netflix en je beste vriendin of een fijne wandeling maken door de natuur. Er zit namelijk al veel plezier in de kleine dingen. Zo word je meteen creatief met je gedachten, omdat je nieuwe dingen zult moeten bedenken die je kunt gaan doen. Wat alleen maar goed is natuurlijk.