De prijzen van boodschappen en gas stijgen harder dan ooit en dat voelen we helaas allemaal in onze portemonnee. Het kan dus zijn dat je eigenlijk best wel op ziet tegen de komende maanden, want het lijkt nog niet echt te verbeteren. Het is dus een idee om een extra zakcentje bij te verdienen, zodat je iets minder krap bij kas zit de komende maanden. Met deze manieren om wat extra geld bij te verdienen, bouw je binnen no-time een buffertje op.

Manieren om wat extra geld bij te verdienen

We kunnen in deze tijd dus best een extra zakcentje gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg gemakkelijke manieren om wat extra geld bij te verdienen. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

1. Vraag om meer salaris

Voordat je jezelf nog meer aan het werk zet, kun je natuurlijk eerst altijd een poging bij je eigen werkgever. Vraag om salarisverhoging, want misschien kun je die gewoon krijgen. Het kan een beetje spannend zijn, maar eigenlijk is het helemaal geen gekke vraag. Gewoon doen!

2. Verkoop je kleding op Vinted

Tijd om door je kledingkast te gaan, want er zijn vast een paar items die je nooit meer draagt. Zorg voor goede foto’s en plaats ze op Vinted voor een leuk aantrekkelijk bedrag. Reken maar dat je lekker verkoopt!

3. Doe wat klusjes op ZZP-basis

Er zijn genoeg klusjes die je kunt doen op ZZP-basis. Deze kun je af en toe doen wanneer je wel wat extra geld kan gebruiken óf gewoon regelmatig. Het voordeel van dit soort klusjes is dat ze vaak ook nog eens vanuit huis gedaan kunnen worden. Dan kun je dus wel lekker op de bank zitten in plaats van dat je buiten de deur extra moet werken.

4. Zoek een nieuw baantje

Misschien heb jij wel wat extra ruimte of tijd in jouw planning voor een extra baantje. In dat geval kun je op zoek gaan naar een leuke baan. Gelukkig zijn er genoeg vacatures open en vind je vast snel een baan waar je het enorm naar je zin gaat hebben.

5. Verhuur spullen

Gebruik jij je auto maar weinig of heb je een extra fiets staan? Dan kun je die best verhuren! Dat levert je een extra zakcentje op zonder dat je er last van hebt.

6. Verkoop spullen op de IJ-hallen

Maandelijks kun je je eigen kraampje opstellen op de IJ-hallen. Je betaalt een klein bedrag om er de hele dag te kunnen staan met jouw spullen. Deze kun je vervolgens verkopen en reken maar dat je een goede omzet zal draaien. De zogenoemde markt is inmiddels de grootste van Europa en trekt veel bezoekers.

7. Knap oude meubels op en verkoop ze door

Ben je gezegend met twee rechterhanden? Dan kun je die misschien goed inzetten. Via marktplaats kun je vaak meubels gratis of voor een klein prijsje overnemen. Vervolgens knap je deze op voor weinig geld en verkoop je de meubels door voor een hogere prijs. De winst steek je in eigen zak.

8. Bak wat lekkers en verkoop ze

Dit doet je misschien een beetje denken aan vroeger, maar waarom niet? Maak lekkere brownies óf speel in op het seizoen en ga voor oliebollen en verkoop deze aan je vrienden, familie en buren. Alle beetjes helpen, zullen we maar zeggen!

9. Plak reclame op je auto

Het levert zeker een mooi bedrag op om met reclame op je auto rond te rijden. Plakken maar dus!

10. Geef bijles aan middelbare scholieren of studenten

Je kunt je vast nog herinneren voor welke schoolvakken jij vroeger met gemak achten en negens binnensleepte. Tijd om die kennis weer op te halen en op zoek te gaan naar een leerling die jouw hulp wel kan gebruiken.