Er zijn talloze redenen waarom een relatie stroef verloopt. De meest voor de hand liggende redenen zijn natuurlijk vreemd gaan, geld, leugens. Maar vaker nog ligt het aan veel simpelere alledaagse gewoontes waarmee jij je relatie geen goed doet. Hier lees je wat je misschien verkeerd doet en wat je eraan kunt doen.

relatie-afstand-zon-FEMFEM

Geen tijd voor jezelf nemen

In een relatie hoef je echt niet elke seconde met elkaar door te brengen. Het is juist erg belangrijk om elkaar af en toe wat ruimte te geven. Zo heb je de tijd en ruimte om je gedachten op een rijtje te zetten en je eigen interesses te ontwikkelen. Af en toe wat tijd voor jezelf nemen is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen om een relatie te laten werken. Overleg met je partner wanneer jullie eens tijd voor jezelf zouden kunnen nemen, hou geen geheimen voor elkaar en praat over de leuke dingen die je hebt gedaan. Koppels die hun eigen vrienden, hobby’s en interesses hebben zijn vaak gelukkiger dan diegene die voor alles op elkaar aangewezen zijn.

Elkaar voor lief nemen

Na een aantal jaar samen denk je al snel dat je de ander door en door kent. Op een gegeven moment stop je met vragen stellen om de andere beter te leren kennen. Als je niet meer nieuwsgierig bent kan dit killing voor je relatie zijn. Probeer elke dag even met elkaar te praten, al is het maar tien minuten. Zolang het maar niet over jullie relatie, thuis, werk of kinderen gaat.

Je emoties opkroppen

Ben jij iemand die zijn emoties opkropt en na een tijdje ontploft? Veel koppels negeren kleine irritaties om de vrede te bewaren. Al die kleine dingen hopen zichzelf op en na een tijdje is een grote ruzie niet meer te vermijden. Probeer om te praten over wat je dwars zit. Het is niet eerlijk om te verwachten dat iemand anders jouw gedachten kan lezen. Je kunt beter maar af en toe geïrriteerd tegen elkaar doen dan niet eens meer weten waarom je nu eigenlijk zo boos bent.

Wachten op speciale gelegenheden

Je doet eigenlijk alleen iets liefs voor elkaar op een speciale gelegenheid. Toch hebben jij en je partner misschien wel behoefte om wat vaker bevestiging van jullie liefde te krijgen. Een dagelijks complimentje of een kus op de wang kan al genoeg zijn om je wederhelft te laten weten dat alles goed zit.

Alles vanaf de negatieve kant zien

Je legt alleen maar de nadruk op wat er allemaal verkeerd gaat in jullie relatie. Zo lijkt het alsof het alleen maar narigheid is tussen jullie. Natuurlijk is geen enkele relatie perfect maar er is toch zeker wel een positieve kant te vinden? Probeer de focus te verleggen naar wat je wel fijn vindt in jullie relatie. Zo’n positieve houding heeft ook weer een goede uitwerking op je partner.  Voor je het weer hebben jullie de motivatie weer terug.

Ben je een beetje gestresst? Zo kom je mindful de dag door