Ben je heerlijk aan genieten in bed, gaat de aandacht van je bedpartner naar zijn telefoon. Dat ene berichtje die binnenkomt tijdens je bedavontuurtje is het laatste waar je naar kijkt, zou je denken, maar één op de tien mannen doet het echt. Zij spieken weleens op hun telefoon tijdens de daad.

Mannen kijken telefoon tijdens bedavontuur

Het onderzoek

Even op je telefoon kijken tussen je bedplezier: dat gebeurt écht als we het onderzoek van Multiscope mogen geloven. Van alle 1008 respondenten – mannen en vrouwen – checkte 1,8 procent zijn telefoon. 56,4 procent houdt die optie open door bewust hun telefoon aan te laten staan. En een minderheid van 42 procent schakelt hem juist opzettelijk uit, om de volle aandacht voor zijn of haar partner te hebben.

Wat nou opmerkelijk is aan dit onderzoek, is dat van de deelnemers die ‘ja’ antwoordden op de vraag of zij hun telefoon wel eens checken tijdens de daad, het merendeel maar liefst 87,50 procent man is. Mannen blijken tijdens een avontuurtje dus eerder geneigd te zijn om op hun telefoon te kijken wanneer er een melding binnenkomt, dan vrouwen.

Het hoogste percentage was te zien bij de jonge mannen tussen de 25 en 34 jaar oud. Opvallend is dat juist de jongste groep, van 18 tot en met 24 jaar, het minst vaak ‘ja’ antwoordde. Samen met de oudste leeftijdscategorie van 55 jaar en ouder.

Maar wat is de reden waarom deze mannen naar hun telefoon willen kijken? Wat is er op dat moment zo veel belangrijker dan het partijtje tussen de lakens? Uit een vervolgvraag bleek ongeveer een derde te willen weten wie er belt bij een inkomende oproep. Een zesde gaf aan alleen even naar de tijd te willen kijken en nog eens een zesde was geïnteresseerd in een pushbericht dat binnen kwam. Het overige deel van de stemmers zou andere redenen hebben. Snap jij het nog?