Jullie heb net een hete vrijpartij achter de rug, jij bent nog helemaal in the mood om gezellig bij elkaar te liggen en ineens hoor je een snurkje. Is hij nou in slaap gevallen? Jep, dat is hij echt. Dit kan onwijs frustrerend zijn, maar je kunt het hem eigenlijk niet kwalijk nemen. Hij kan er simpelweg weinig aan doen. Waarom mannen na seks in slaap vallen? Lees verder voor het antwoord.

Waarom mannen na seks in slaap vallen

Het is echt geen reden voor een harde ruzie, want hij heeft gewoon geen keuze. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het denkgebied in de hersenen van een man na seks meteen uitgeschakeld wordt. Onderzoekers kwamen hierachter nadat de ze de hersenactiviteit voor, tijdens en na een orgasme bekeken. Deze gebieden die dus meteen na een vrijpartij uitstaan, zorgen er ook voor dat seksuele verlangens stoppen. Tel daarbij op dat er tijdens een orgasmeprolactine, vasopressine en melatonine vrijkomen. Deze chemische reactie van deze stofjes zorgen er weer voor dat je moe wordt. Het is dus een natuurlijke reactie van het mannelijk lichaam. Hij zou zich kunnen verzetten tegen de slaap, maar dat blijkt lastiger dan het lijkt.

Waarom vrouwen niet in slaap vallen na seks

Het zou ideaal zijn als het vrouwelijk lichaam dezelfde reactie zou hebben. Helaas voor ons is dit niet het geval. In ons geval blijft de fysieke opwinding juist langer. Tel daar weer bij op dat er ook bij ons het een en ander aan hormonen vrijkomen tijdens een orgasme. Laten dat nou net geen slaaphormonen zijn, maar juist het knuffelhormoon oxytocine. Door dit specifieke hormoon heb jij juist veel meer zin om nog even lekker te knuffelen en kroelen. Hier heeft een man dan juist vaak helemaal geen zin in. Hij ziet het als bedtijd, draait zich liever om en doet daarna z’n ogen dicht. Voor je het weet is hij in dromenland. Sorry girls, hij kan hier echt helemaal niets aan doen! It’s nature.

Lees ook: Waarom word je opgewonden na een ruzie? Wij zochten het uit