Met nog een aantal bloedmooie (en vooral bloedwarme) dagen in het vooruitzicht is dit hét moment om een man aan de haak te slaan. Volgens een onderzoek zorgt veel zon en warmte ervoor dat mannen sneller verliefd worden.

mannen verliefd zon FEM FEM

Bij NU.nl hebben ze contact opgenomen met experts om te kijken wat de zon lichamelijk en geestelijk met je doet. De zon heeft op drie verschillende manieren invloed op ons heeft hoogleraar psychiatrie Witte Hoogendijk uitgelegd. “De eerste is de psychosociale manier. Door de zon ben je eerder geneigd om naar buiten te gaan. In de zomer is het vakantietijd en doe je vaker leuke dingen met mensen of andere dingen die je een prettig gevoel geven.”

Depressies voorkomen

De zon heeft ook heel veel invloed op je huid. “De zon voelen op onze huid ervaren de meeste mensen als aangenaam. Je vangt het zonlicht op om vitamine D aan te maken.” Vitamine D is essentieel voor onze gezondheid. Het hangt samen met het voorkomen van depressie. Ook is het goed voor je botten en tanden en speelt een belangrijke rol bij spierfunctie en weerstand.

Verliefdheid

Vitamine D is belangrijk voor ons lichaam maar dus ook ons geestelijk welzijn. “Het doet zeker iets positiefs met de geest, maar wat, dat weten we niet precies. Wel is bekend dat vitamine D heel belangrijk is voor onze hormoonstofwisseling, wat onder meer invloed heeft op de aanmaak van endorfine in onze hersenen.” Uit onderzoek blijk dus ook dat mannen dankzij de zon een lichte toename krijgen bij hun testosteronspiegel waardoor ze dus sneller verliefd worden.

De zon zorgt ervoor dat we allemaal vrolijk zijn en tot rust kunnen komen. Ook stress niveaus dalen en zijn mannen blijkbaar sneller verliefd. Ga dus lekker veel de stad in met dit weer. Wellicht kom je jouw prince charming éindelijk tegen.