Op de grens tussen Chili en Argentinië ligt de hemel op aarde. De marmergrotten, oftewel marble caves toont een schoonheid die je nog nooit eerder hebt gezien. Vanwege het constant wisselend waterniveau zijn de Marble Caves elke dag weer anders. Dit levert de mooiste plaatjes op.

General Carrera Lake, Chile.

De hemel op aarde

In Patagonië, op de grens met Chili en Argentinië ligt de hemel op aarde. Een helderblauw meer, waar hoge bergtoppen weerspiegelen en schitteren in de zon. Het bevat ruim 5000 (!) ton marmer die de mooiste plaatjes opleveren. Vanwege het constant wisselend waterniveau zijn de Marble Caves elke dag weer anders. Opvallende eilanden langs de kustlijn aan de Chileense kant komen boven het azuurblauwe water uit. Van een afstandje een opvallende verschijning, maar wanneer je dichterbij komt, zie je dat ze in duizenden jaren tijd zijn uitgesleten tot ware natuurlijke kunstwerken.

The marble cathedral chapel, Capillas De Marmol, Puerto Tranquilo, ChileFoto via Istock 
Marble Caves of lake General Carrera (Chile)Foto via Istock 

Bezoeken?

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je deze prachtige grotten bezoeken? De grotten zijn alleen bereikbaar per boot vanuit Puerto Rio Tranquilo, een plaats in het zuiden van Chili. Dagelijks gaan hier bussen naartoe vanuit Cochrane. In het hoogseizoen zitten de bussen vaak vol, een alternatief kan zijn om een auto te huren of te gaan liften. De drukste periode is ongeveer van december tot aan februari.

The Marble Cathedral at the General Carrera Lake, Patagonia, ChileFoto via Istock 

Zoek je liever de hoogtes op? Deze wandelroute op grote hoogte door het bos van Denemarken levert spectaculaire plaatjes op.