Het spelen van een hoofdrol in een succesvolle film kan behoorlijk wat geld in het laatje brengen. Het zal je dan ook niet verbazen dat Margot Robbie een aardige zak geld verdient aan het spelen van de rol van Barbie in de gelijknamige film. Wij vertellen je wat ze verdient aan deze rol. Spoiler alert: ze komt zeker niets tekort!

Margot Robbie
Bron: Barbie

Barbie-film is een succes

De Barbie-film, die een aantal weken geleden in premiere ging, zorgt voor een hoop opschudding. Naast dat de film een duidelijke boodschap overbrengt met het verhaal in de film, zorgt het ook voor veel Barbie-ophef in onze eigen wereld. Zo vliegen de marketingstunts je om de oren – lees: Barbie burger king menu’s, een echt barbie dreamhouse én een themapark – en lopen de bezoekersaantallen in de bioscopen in een rap tempo op.

De Barbie-film is zo’n succes dat het in een aantal weken al een behoorlijke zak geld heeft opgebracht. We hebben het dan over pak ‘m beet zo’n 1,18 miljard dollar! Dat is omgerekend net iets meer dan 1 miljard euro en dat is dus zéker niet niks. Sterker nog: de Barbie-film is de op één na meest opbrengende release in de geschiedenis van Warner Bros. Alleen Harry Potter and the deathly hallows part 2 deed het beter.

Dit verdient Margot Robbie aan de film

Uiteraard teert ook hoofdrolspeelster Margot Robbie mee op deze bizarre inkomsten en kan zij een behoorlijk bedrag op haar rekening verwachten. Niet gek, want ze speelt dan ook in één van de meest succesvolle films in tijden. Dat heeft ze natuurlijk meer dan verdiend! Naar verwachting verdient ze zo’n 50 miljoen dollar aan deze film, wat uitkomt op zo’n 46 miljoen euro. Met andere woorden: als ze zou willen, hoeft ze eigenlijk niet meer te werken! Het is haar meer dan gegund, want deze rol was letterlijk op haar lijf geschreven!