Bij de trend mascara cocktailing dachten wij in eerste instantie aan dronken je mascara opdoen, want op één of een andere manier zit dat dan tientallen beter dan wanneer je het nuchter doet. Maar deze trend gaat om iets heel anders én waarschijnlijk deed je dit al langer. Wij leggen het je uit.

mascara cocktailing 2

Mascara cocktailing

Het vinden van een mascara die alles heeft, lijkt haast onmogelijk. Mascara’s beloven allemaal van alles te doen – verzorgen, verlengen en te voorzien van volume, maar vaak is dat niet zo. Velen van ons zijn namelijk niet geblessed met lange volle wimpers, maar gelukkig bestaat er een manier om het te doen lijken. Waarschijnlijk deed je dit al lang, maar niet op de juiste manier. Waar we het over hebben? Mascara cocktailing! Kunnen we ons talent voor het mixen van drankjes nu inzetten op het gebied van beauty?

Mascara cocktailing klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Voor deze trend hoef je – zoals een bartender – gelukkig geen bijbehorende cursus te volgen. Fijn voor je portemonnee, is deze trend alleen niet. Mascara cocktailing houdt namelijk het volgende in: in plaats van één mascara te gebruiken, gebruik je er twee. Nogmaals, waarschijnlijk deed je dit al eeuwen, maar je doet het hoogstwaarschijnlijk op de verkeerde manier.

Zo doe je het

Laten we het duidelijker maken: je mixt de mascara’s niet dóór elkaar – zoals je bij de naam mascara cocktailing misschien zou denken – maar ná elkaar. Begin bijvoorbeeld eerst met een mascara die meer lengte geeft en daarna één met extra krul.

Tip: kies als eerste mascara eentje die ervoor zorgt dat je wimpers goed uit elkaar gaan staan, dus die niet voor een klonterend effect zorgt en een fijn borsteltje heeft. Als tweede mascara kun je dan beter eentje gebruiken met een wat dikkere textuur. Zo zorg je er niet alleen voor dat het resultaat optimaal wordt, maar dat je ook geen spinnenpoten en klonterige wimpers krijgt. Naja, of dat is de look waar je voor wil gaan… Liever niet? Dan kan je altijd nog een lash seperator gebruiken om die irritante klontjes tegen te gaan.